Tgrt Haber

İYİ Parti ve Saadet Partisi arasında kavga: Soysuzluk kabul ediyoruz 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
18 Ocak 2024 23:34 - Güncelleme : 18 Ocak 2024 23:37
İYİ Parti ve Saadet Partisi arasında kavga: Soysuzluk kabul ediyoruz 

İYİ Parti Sivas Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Mehmet Ceylan'ın Saadet lideri Karamollaoğlu'nu hedef alan sözlerine Saadet Partisi'nden sert cevap geldi. Parti sözcüsü Birol Aydın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Alçakça bir iftirada bulunmayı soysuzluk kabul ediyoruz!" dedi. 

İYİ Parti​ Genel Başkanı Meral Akşener​, bugün partisinin aday tanıtımı için Sivas'a gitti. Burada gerçekleşen aday tanıtım toplantısında İYİ Parti lideri partisinin Sivas Belediye Başkan Adayı olarak Mehmet Ceylan'ı gösterdiklerini duyurdu. 

Mehmet Ceylan, tanıtım toplantısında eski Sivas Belediye Başkanı olan Saadet Partisi​ Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu​ hakkında dikkat çeken ifadeler kullandı.

"İPE GİTSEM DE KONUŞACAĞIM"

Ceylan yaptığı açıklamada, "Temel Karamollaoğlu diye bir şahıs var, o burada daha 2. veya 3. ayı, 'Cumhuriyet burada kuruldu burada yıkılacak' dedi. Bu soysuzluk değil de nedir? Bana diyorlar ki bu kadar sert konuşma. Nasıl konuşmayayım? Vallahi, billahi ipe de gitsem konuşacağım Sayın Genel Başkanım. Başınıza bela açmam inşallah" dedi.

"SOYSUZLUK KABUL EDİYORUZ"

Tepki çeken sözlere Saadet Partisi'nden jet cevap geldi. Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın, Mehmet Ceylan'ın sözlerine X hesabından yaptığı paylaşımla tepki gösterdi. 

"Milli Görüş, Cumhuriyetimizin en önemli kurucu iradelerindendir" diyen Aydın, "Başkanımız Sn. Temel Karamollaoğlu’nun Sivas’ta ortaya koyduğu, bugün bile hayırla ve özlemle yâd edilen belediyecilik anlayışı ise bunun ispatıdır! 96-97 yıllarında koalisyon ortağı olduğumuz, daha birkaç ay evvel işbirliği yaptığımız bir siyasi partinin Genel Başkanına karşı alçakça bir iftirada bulunmayı soysuzluk kabul ediyoruz!" dedi. 

Açıklamaların 'apaçık bir yalan' olduğu vurgulanan metinde, "İktidarın ajansıyla çalışıp, iktidarın ajandasına göre iş tutanlara söyleyecek çok sözümüz var; ancak böyle bir şerefsizlik karşısında söz söylemek, sözü ziyan etmektir! Apaçık bir yalanla Genel Başkanımızı hedef alan İYİ Parti Sivas Belediye Başkan Adayı olan zâtın hadsizliğini başta İyi Parti’ye gönül veren vatandaşlarımıza, sonra değerli Sivaslılara ve aziz milletimize havale ediyoruz." ifadelerine yer verildi. 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...