Tgrt Haber

İYİ Parti'de aday bilmecesi çözülüyor! Ankara ve İstanbul'da son durum

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
22 Ocak 2024 17:36 - Güncelleme : 22 Ocak 2024 17:38
İYİ Parti'de aday bilmecesi çözülüyor! Ankara ve İstanbul'da son durum

Yerel seçimlere 69 gün kala aday belirleme sürecinde sona gelen İYİ Parti'de İstanbul ve Ankara adaylarında son düzlüğe gelindi. Partinin Ankara adayını bu hafta, İstanbul adayını ise gelecek hafta açıklaması bekleniyor. 

Yerel seçimler kapsamında adaylarını açıklayan İYİ Parti​, İstanbul​ ve Ankara​'da adaylarını açıklamayı planlıyor. Aday belirleme çalışmaları hakkında bilgi veren İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, "Büyükşehirlerimiz konusunda da çalışmalar neredeyse tamamlandı" dedi. 

Cumhuriyet'ten Merve Kılıç'ın haberine göre, İYİ Parti lideri Meral Akşener​ Ankara adayı için Cengiz Topel Yıldırım​ ismini belirledi. Adaylığa sıcak bakan Topel ile anlaşmaya varıldı. 

CENGİZ TOPEL YILDIRIM KİMDİR? 

Yıldırım, 1964 Nevşehir Kozaklı doğumlu olmasına karşın tüm yaşamını Ankara’da geçirmiş bir isim. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun olan ve bir anlamda Mülkiyeli olan Yıldırım, başkent gündemine Ankaragücü ile çıktı. Ankaragücü yönetiminde, Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in ekibi ile mücadelesiyle öne çıktı. Gökçek’e karşı yönetimi kazandı. 

İYİ Parti'de aday bilmecesi çözülüyor! Ankara ve İstanbul'da son durum

Daha sonra Gökçek’in oğlu Osman Gökçek’in Ankara Ticaret Odası (ATO) seçimlerine katıldığı dönemde yine sahnedeydi. ATO’da daha sonra FETÖ’cü ekip olarak bilinen isimlere karşı da mücadele verdi. Şu anki ATO Başkanı Gürsel Baran’ın seçimleri kazanması için destek verdi.

Ardından yerel seçimleri öncesinde siyasete yöneldi ve CHP’den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ismi yoğun olarak geçmeye başladı. Bir dönem adaylığının kesinleştiği yönünde bilgiler gelmesine karşın aday olmadı, ilçeler için getirilen önerileri de kabul etmedi. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Misafir22 Ocak 2024 19:37

Tabiat ana naz yapıyor bacı derler dili düğümlü bu bilgidendir derler dünya buna hazır değil ama sonunda ona terbiyesiz derler.

Misafir22 Ocak 2024 19:30

Baba aşta taş istemiyorsa evde baş olacak yemek yerken işini mi düşünür insan buna kim çözüm bulacak.

Misafir22 Ocak 2024 19:28

Yemek nasıl hazırlanıyorsa öyle de yenir.

Osman22 Ocak 2024 18:41

İmamoglu

Sonraki Haber Yükleniyor...