Tgrt Haber

Akşener'in resti sonrası İYİ Parti'de sürpriz gelişme: Cihan Paçacı görevine geri döndü

03 Mart 2023 22:05 - Güncelleme : 04 Mart 2023 12:43

Meral Akşener'in restinin ardından İYİ Parti'de Cihan Paçacı gelişmesi yaşandı. Verdiği bir demeçte CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yönelik açıklamaları nedeniyle İYİ Parti'deki görevinden ayrılan Paçacı'nın, Akşener'in açıklaması sonrası Kurumsal İlişkiler Başkanlığı'na görevine geri döndüğü öğrenildi.

Altılı masanın 'Cumhurbaşkanı adayı'nda fikir birliğine varamaması kriz çıkardı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, masayı suçlayarak ayrılık sinyali verdi, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'na 'ateşten gömlek giyin' çağrısında bulundu.

Sıcak gündemin ardından İYİ Parti'de sürpriz bir gelişme yaşandı. Daha önce verdiği bir demeçte CHP​ Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu​ ile ilgili sözleri nedeniyle İYİ Parti lideri Meral Akşener tarafından istifası istenen Cihan Paçacı görevine geri döndü.

NE OLMUŞTU?

Cihan Paçacı, 26 Ocak’ta Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin iki ihtimalin olduğunu ifade ederek "Ya Kemal Bey bu itiraza karşı yeni bir aday önerir ya da kendisinde diretir" demişti. Paçacı cevabının devamında ise ikincisinin daha olası olduğunu belirterek "Altılı Masa bir deklarasyon yayınlayabilir ve çoklu adayla çıkar, İYİ Parti de kendi adayını çıkarabilir. 2. tura kalanı destekleyin diyebilir" ifadelerini kullanmıştı.

'MEZHEP' İMASI TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Paçacı aynı zamanda 'mezhep' imasında da bulunarak Kılıçdaroğlu’nun toplumsal karşılığının düşük olduğunu görüşünü savunmuştu. Bu açıklamaların ardından Akşener'in 'mezhep' imasından dolayı rahatsızlık duyduğu ve görevden ayrılmasını istediği belirtilmişti.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...