Tgrt Haber

İYİ Parti'de istifalar sürüyor: 11 kişi AK Parti'ye geçti

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
01 Ocak 2024 23:20 - Güncelleme : 01 Ocak 2024 23:30
İYİ Parti'de istifalar sürüyor: 11 kişi AK Parti'ye geçti

CHP'nin ittifak teklifini reddeden İYİ Parti'de başlayan istifa fırtınası devam ediyor. Samsun’da İYİ Parti’den istifa eden 11 kişi, düzenlenen törenle birlikte AK Parti'ye katıldı.

Yerel seçimler​ öncesi partilerin hazırlıkları son hızla devam ediyor. Kritik bölgelerde iş birliği​ için harekete geçen CHP​, İYİ Parti​'ye ittifak​ teklifiyle gitmişti. İttifak teklifini görüşen İYİ Parti, CHP'ye olumsuz bir cevapla dönüş yaptı.

CHP'nin iş birliğini tefklini reddeden İYİ Parti'de bu süreçten sonra adeta istifa fırtası koptu. Her gün ayrı bir istifa haberiyle sarsılan İYİ Parti, Samsun'dan da kötü haberi aldı. Samsun’da İYİ Parti’den istifa eden 11 kişi, düzenlenen törenle birlikte AK Parti'ye katıldı.

ROZETKLERİNİ AK PARTİ İL BAŞKANI TAKTI

İYİ Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve bir dönem grup başkanvekili olarak da görev yapan Alper Aydemir ile İYİ Parti’den istifa eden 11 kişi, düzenlenen törenle AK Parti'ye katıldı. AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, İl Başkanlığında düzenlenen programda Alper Aydemir ile Turgay Özel, Hanefi Özmen, İbrahim Berkan Yetkin, Yusuf Aydemir, İshak Kolcu, Burcu Özel, Melek Kablan, Görkem Kablan, İsmail Ceran, Murat Fırat Ceran ve Erkan Ayyıldız’a rozetlerini taktı. 

"BÜYÜK MUTLULUK DUYDUK"

İYİ Parti'den ayrılan isimleri partilerine katılmasının ardından AK Parti Samsun İl Başkanı Köse yaptığı açıklamada, "Samsun, AK Parti’nin kalesi konumunda. Alper kardeşimizin ve beraberindeki kardeşlerimizin AK Parti ailemize katılımlarından dolayı büyük mutluluk duyduk. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye hedeflerine emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor. Cumhurbaşkanımıza ve AK Parti’mize milletimizin büyük desteği ve teveccühü var" ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...