Tgrt Haber

İYİ Parti'de Kılıçdaroğlu istifası! 'Çayı koy yeniden başlıyoruz' diyerek duyurdu 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
03 Mart 2023 18:24 - Güncelleme : 03 Mart 2023 21:38
İYİ Parti'de Kılıçdaroğlu istifası! 'Çayı koy yeniden başlıyoruz' diyerek duyurdu 

Dün gerçekleştirilen 6'lı masa toplantısında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına sıcak bakmayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün olağanüstü kararla Genel İdare Kurulu'nu (GİK) topladı. Toplantı sonrası yaptığı açıklamalarla 6'lı masayı adeta dağıtan İYİ Parti liderine parti içinden şok bir istifayla karşılık geldi. İYİ Parti Ortadoğu Politikaları Başkan Danışmanı Bülent Gürsoy, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Çayı koy yeniden başlıyoruz" diyerek partisinden istifa ettiğini duyurdu. 

Siyasette seçim hareketliliği giderek artarken, tüm gözler muhalefetin çıkaracağı cumhurbaşkanı adayına çevrildi. Saadet Partisi liderliğinde dün 12'nci kez bir araya gelen 6'lı masada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu​'nun adaylığı krize yol açtı.

Temel Karamollaoğlu, Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan ve Gültekin Uysal, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığını desteklerken, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener​ ise tercihini 'Ekrem İmamoğlu' ya da 'Mansur Yavaş'tan yana kullanmak istedi. Ancak Kılıçdaroğlu 2 ismin belediyedeki görevlerine devam edeceklerini söyleyerek Akşener'in teklifini veto etti.

Kılıçdaroğlu'nun adaylığına sıcak bakmayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Genel İdare Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Akşener, "6'lı masanın son toplantısında anlayışa varıldı. Bu vesileyle anlamış olduk ki kişisel hırslar Türkiye'ye tercih edildi, kişisel ajandalar uğruna mübah sayılan milletin kazandığı büyük hakikate tercih edilmiştir" diyerek masaya resti çekti. 

İYİ PARTİ'DE KILIÇDAROĞLU İSTİFASI 

İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Bülent Gürsoy, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığını desteklemeyeceğini açıklamasının ardından partideki görevinden istifa etti. Kılıçdaroğlu'nun adaylığını destekleyeceğini açıklayan Gürsoy, "Çayı koy yeniden başlıyoruz.." dedi.

Gürsoy'un paylaşımı şöyle:

"Değerli dostlarım,

AKP iktidarını geriletme mücadelesine destek vermek için kuruluşundan beri içinde olduğum, başlangıçta Yüksek İstişare Kurulu üyeliği, sonrasında da iki dönem GİK üyeliğinde bulunduğum, halen Ortadoğu Politikaları Başkanlığı Danışmanlığı görevini sürdürdüğüm İYİ Partiden, Tarihi bir süreçte, Türkiye'nin aydınlık geleceği açısından kritik önem taşıyan bir seçim öncesinde toplumun umutlarını yok eden bir kararla, fiilen; Millet İttifakı'nın dağıtılması ve 6'lı Masanın bozulması kararı verilmesi, bu kararın hangi arka planla, hangi aktörler ve etkenlerle verildiğinin tarafımca anlaşılamaması, son 2 yılı aşkın süreçte kaynağı ve sebebi çözümlenemeyen kararlar alınması, popülerlik kavramı peşinden koşularak oyun bozmak üzerine iki belediye başkanının siyasi teamüllere aykırı yaklaşımlarla peşinden koşulması ve/veya ayartılmaya çalışılması, sonuçta da yıllardır verilen mücadelenin seçime aylar kalan bir süreçte heba edilmesi nedeniyle, istifa ediyorum.

AKP'nin geriletilmesi mücadelesinde bugüne kadarki süreçlerin başlatılması ve sürdürülmesi konusunda önemli başarılar göstermiş olan, önümüzdeki süreçteki toplumsal ihtiyaçların yönetimsel olarak karşılanması konusunda mevcut aktörler içerisinde en yetkin isim olduğunu düşündüğüm sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığını destekliyorum.

Saygılarımla bilgilerinize sunarım."

https://twitter.com/bulentgrsy/status/1631642154983358464

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...