Tgrt Haber

İYİ Parti'de olağanüstü toplantı kararı! Konu Kılıçdaroğlu, mesaj 'Millet'

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
02 Mart 2023 22:51 - Güncelleme : 03 Mart 2023 08:01

12'nci toplantısının ardından 'Cumhurbaşkanı adayı' çıkaramayan altılı masada kriz çıktı. Kılıçdaroğlu'nun masadaki 4 partinin desteğini aldığı ancak Akşener'in mesafeli yaklaştığı iddia edildi. Toplantı sonrası hem CHP'li hem de İYİ Partili isimlerden karşıt paylaşımlar yapılırken İYİ Parti'den sürpriz bir toplantı kararı geldi. Akşener, durum değerlendirmesi için kurmaylarıyla Divan Kurulu toplantısı için Genel Merkez’e gitti. Burada partililer tarafından "Milletin umudu Meral Akşener" İYİ Parti liderinin toplantı sonrası açıklama yapması beklenirken Kılıçdaroğlu'ndan, "Birlik ve beraberlik" mesajı geldi...

Cumhurbaşkanı​ adayını belirlemek üzere, Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde bir araya gelen 6'lı masanın yaklaşık 6 saat süren toplantısının ardından Ankara'da hareketli saatler yaşandı.

OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI KARARI 

Millet İttifakı​ cumhurbaşkanı adayını pazartesi günü açıklamaya karar verirken, İYİ Parti olağanüstü toplantı kararı aldı.

Bu akşamki toplantının ardından yarın İYİ Parti il başkanlarının katılacağı bir toplantı daha düzenlenecek.

4 Mart Cumartesi günü ise Milletvekilleri, Genel İdare Kurulu Üyeleri ve Divan Kurulu üyelerinin katılacağı bir toplantı daha gerçekleşecek.

KILIÇDAROĞLU​ İKİ İSİMLE GÖRÜŞECEK

Akşener​'in İYİ Parti Genel Merkezi'ndeki toplantının ardından konuşma yapması beklenirken CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan 'Birlik ve beraberlik mesajı geldi. Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Birlik ve beraberlik; ölümden başka her şeyi yener." Toplantımıza ev sahipliği yapan Sayın Temel Karamollaoğlu  başta olmak üzere tüm genel başkanlara teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Kılıçdaroğlu'nun 3 Şubat'ta (yarın), önce SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen, ardından Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş ile görüşeceği iddia edildi. 

AKŞENER'DEN MANİDAR HAMLE 

6'lı masa​ 12. toplantısına dair yayımladığı bildirimi masanın liderleri sosyal medya hesabından paylaşırken İYİ Parti lideri Meral Akşener'in paylaşmaması gözlerden kaçmadı. CHP lideri kılıçdaroğlu bildiriyi, "Birlik ve beraberlik; ölümden başka her şeyi yener." Toplantımıza ev sahipliği yapan Sayın Karamollaoğlu başta olmak üzere tüm genel başkanlara teşekkür ederim" dedi. Meral Akşener hariç diğer liderle de Twitter hesaplarından bu bildiriyi paylaştı. 

AKŞENER'DEN PARTİLİLERE: HADİ BAKALIM

6'lı masa toplantısı sonrası 22.30'da durum değerlendirmesi için kurmaylarıyla bir araya gelen İYİ Parti lideri, görüşme sonrası genel merkez binasından çıkarken partililerin, "Gençliğin umudu Meral Akşener" sloganlarına "Hadi bakalım" diyerek cevap verdi. Akşener gazetecilerin sorularını cevapsız bıraktı. 

ALTILI MASA SONRASI YAPILAN YAZILI AÇIKLAMA

Altılı masa toplantısı sonrası yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı:

"Millet İttifakını oluşturan siyasi partilerin genel başkanları olarak 28. Dönem TBMM ve 13. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak Cumhurbaşkanı adayımız ve geçiş süreci yol haritası konusunda ortak bir anlayışa ulaşmış bulunuyoruz. Genel başkanların partilerinin yetkili kurullarını bilgilendirmeleri sonrası nihai açıklamayı 6 Mart 2023 tarihinde kamuoyu ile paylaşmak üzere Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde tekrar bir araya geleceğiz."

 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Tümer aytan 2 Mart 2023 23:50

Kayıp edecek zaman yok

Sonraki Haber Yükleniyor...