Tgrt Haber

İYİ Parti'de üst düzey ayrılık: Akşener'in sağ kolu görevinden ayrıldı

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
02 Kasım 2023 23:27 - Güncelleme : 02 Kasım 2023 23:41
İYİ Parti'de üst düzey ayrılık: Akşener'in sağ kolu görevinden ayrıldı

Yerel seçimlere az bir süre kala 81 ilde adaylarını tek tek açıklarken İYİ Parti'de sürpriz bir istifa yaşandı. İYİ Parti lideri Meral Akşener'in basın müşaviri Murat İde, görevinden ayrıldı. Partide 6 sekreter de işten çıkarıldı. 

31 Mart'ta yapılacak olan seçimlere tek başına girme kararı alan İYİ Parti​'de sular durulmuyor. Gebel Başkan Meral Akşener​'in 'sağ kolu' ve  basın müşaviri Murat İde, görevinden istifa​ etti. Bu istifanın ardından partide 6 sekreter de işten çıkarıldı. 

Gazeteci Saygı Öztürk'ün haberine göre, İYİ Parti’nin İstanbul, Ankara, Elazığ il başkanları ve yönetim kurullarının istifalarının alınmasından sonra partinin kuruluşundan bu yana Genel Başkan Meral Akşener’in basın müşavirliği görevini yürüten Murat İde de bu akşam görevinden ayrıldı.

İYİ PARTİ'NİN KURULUŞUNDAN BU YANA YANINDAYDI 

Basın müşavirliğinden önce özel TV kanallarında genel yayın yönetmenliği yapan Murat İde, İYİ Parti’nin kurulduğu 2017 yılından itibaren Akşener’in basın müşavirliğini yürütüyordu. İde'nin Akşener'e yakınlığı ve çalışmaları partililer tarafından taktirle karşılanırken Murat İde’nin bu akşam müşavirlikle ilişiğinin kesilmesi parti yöneticileri ve çalışanları arasında da şaşkınlığa sebebp oldu. 

Parti'deki şok ayrılık üzerine kendisine olayın sebebi sorulan İde, bir bilgiye sahip olmadığını kaydetti ve "Hayırlı olsun" demekle yetindi. 

"MORALLER BOZUK"

Partide bazı genel başkan yardımcılarının bilgileri dışında sekreterlerin işine son verilmesi ya da görev yerlerinin değiştirilmesi de çalışanları huzursuz etti. Bir yetkili "Genel Merkez’de moraller son derece bozuk. Çalışanları huzursuz” dedi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...