Tgrt Haber

İYİ Parti'den ayrılan başkandan Akşener'e sert sözler: Agresifliğe gerek yok 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
09 Ekim 2023 10:00 - Güncelleme : 09 Ekim 2023 10:14
İYİ Parti'den ayrılan başkandan Akşener'e sert sözler: Agresifliğe gerek yok 

Mart ayında yapılacak yerel seçimlere tek başına girme kararı alan İYİ Parti'de Mansur Yavaş krizi yaşanıyor. Ankara'da ittifak yapılmayacağı için il başkanlığından istifa ettiğini açıklayan Faruk Köylüoğlu, partisinin kararını eleştirdi. Partinin politikasının 'CHP’ye ve Mansur Yavaş'a kaybettirmek' olduğunu iddia etti. 

Türkiye'de seçimler yaklaşırken, siyasi partiler arasındaki ittifak konusu gündemdeki yerini koruyor. İYİ Parti​ lideri Meral Akşener, 2023 seçimlerinde yaşanan başarısızlık sonrası yerel seçimlerde her il ve ilçede aday gösterme kararı aldığını duyurdu. Bu açıklamanın hemen ardından Ankara merkezli bir istifa olayı yaşandı. 

Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu, Ankara'da CHP'nin adayı Mansur Yavaş​'ın partisi tarafından desteklenmemesine karşı olduğunu söyleyerek iki gün önce istifasını verdi. 

Gazeteci Saygı Öztük'e konuşan Köylüoğlu, partisinin politikasını ve Ankara kararını eleştirdi. Köylüoğlu, "AK Parti'yi bitirmek için gösterdiğimiz çabayı şimdi de CHP’ye ve Yavaş’a kaybettirmek için sergilememiz isteniyor" dedi.  

"KARARI DEĞİŞTİRMEKTE FAYDA VAR"  

Partisinin kararının gözden geçirilmesi gerektiğini söyleyen Köylüoğlu, "Genel Merkezin kararları adeta AK Parti'ye seçim kazandırma operasyonu gibi oldu. İnşallah akıllarını başlarına alırlar. Seçime hayli zaman var, bu süreçte kararlarını değiştirmekte fayda var" diye konuştu.  

Köylüoğlu sözlerini şöyle tamamladı:   

"Şimdi ise bizim göstereceğimiz adayın kazanma şansı olmayacağı biline biline Mansur Yavaş'ın kaybetmesi için çalışmamız isteniyor. Oysa işbirliği partimizin de yararına idi. Birtakım kazanımlarımız olmuştu. Ankara'da birkaç metropol ilçeyi alsak kötü mü olurdu? Bu kadar agresif olmaya hiç gerek yoktu. Gelişmeler AK Parti'ye seçim kazandırma operasyonu gibi oldu"  

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...