Tgrt Haber

İYİ Parti'den beklenmedik "Bahçeli" çıkışı: Davete icabet etmek gerekir!

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: tv100
21 Ağustos 2023 10:36 - Güncelleme : 21 Ağustos 2023 10:58
İYİ Parti'den beklenmedik "Bahçeli" çıkışı: Davete icabet etmek gerekir!

MHP lideri Bahçeli'nin yerel seçimlerde ortaklık çağrısını sıcak karşılanmayan İYİ Parti cephesinden bu kez taban tabana zıt bir açıklama geldi. "Davete icabet etmek gerekir" şeklindeki sözler, iki partinin yakınlaşıp yakınlaşmayacağını merak konusu haline getirdi!

2024 yılının Mart ayında düzenlenecek yerel seçim için süre gitgide daralırken, hangi partilerin ittifak yapacağı da büyük merak konusu. Bu noktada stratejisi en çok merak edilen partilerin başında ise İYİ Parti​ geliyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener​, mayıs ayındaki cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri sonrası yaptığı açıklamayla Millet İttifakı​'ndan ayrıldıklarını ilan etmişti. Akşener'in CHP ile yerel secim ittifakına sıcak bakmadığı iddia edilirken MHP​ lideri Devlet Bahçeli​'nin geçen hafta İYİ Parti'ye yaptığı sürpriz çağrı büyük yankı bulmuştu.

İYİ Parti'ye seslenen Bahçeli, "Çağırdık dönmediniz yuvaya, yerel iktidarda komşu olalım ülke hayrına" ifadelerini kullanırken yerel seçimlerde olası İYİ Parti-MHP ittifakı gündeme gelmişti. Ancak bu üstü kapalı çağrı, İYİ Parti'den gelen ilk açıklamalarda sıcak karşılık bulmazken MHP'den peş peşe sert açıklamalar gelmeye başlamıştı. MHP Genel Başkanı Yardımcısı Feti Yıldız da Bahçeli'nin çağrısının "Cumhur İttifakı'na katılma" çağrısı olmadığını belirterek köprüleri atmıştı.

"DAVETE İCABET ETMEK GEREKİR"

Hal böyleyken İYİ Parti 27. dönem milletvekili Ayhan Erel'den mevcut ezberi bozan bir çıkış geldi. "tv100" canlı yayınında açıklamalarda bulunan Erel, Bahçeli'nin çağrısına ilişkin sorulan bir soru üzerine siyasetin uzlaşma sanatı olduğunu belirtti.

Erel, Bahçeli'nin çağrısının samimi olup olmadığı, hangi amaca hizmet ettiğini anlamak için bu davete icabet etmek gerektiğini belirtti. "En azından gidip 'Kardeşim siz bizden ne istiyorsunuz? Bizden istediğiniz nedir?' diye"  sormak gerektiğini ifade eden Erel, "Bence o davete gidip 'Buyurun kardeşim. Biz kendimizi milliyetçi, katılımcı ve demokrat olarak tanımlıyoruz. Siz de kendinizi milliyetçi düşüncelerin kalesi ve odak noktası olarak gösteriyorsunuz. O zaman dağlardan silinen 'Ne mutlu Türk'üm diyene' yazısını beraber yerine getirecek miyiz?" ifadelerini kullandı.

MHP'DEN GELEN AÇIKLAMALARA ELEŞTİRİ

Bahçeli'nin "komşuluk" ifadesini değerlendiren Erel, "Acaba AK Parti ile mi komşu olacağız yoksa MHP ile mi? Orada da bir çelişki var. Komşuluğun tanımı da çok net değil. Bizim yerimiz belli. İYİ Parti olarak biz bayrakla, ezanla ve Atatürk ile problemi olmayan herkesle birlikteyiz, komşuyuz zaten. Bunlarla problemi olan bizle komşu olamıyor veya olmak istemiyor. Sayın genel başkan 26 Ağustos'ta büyük ihtimalle bununla ilgili açıklama yapacaktır. Ama genel başkan yardımcılarının açıklamaları karşısında MHP genel başkan yardımcılarının hakarete varan açıklamaları çok şık olmadı" dedi.

"AYNI YAĞMURDA ISLANDIĞIMIZ..."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Devlet Bahçeli'nin Cumhur İttifakı öncesi ilişkilerini örnek gösteren Erel, sözlerin şöyle sürdürdü: "Recep Tayyip Erdoğan Bey ile Sayın Devlet Bahçeli Bey'in birbirlerine söyledikleri sözleri hatırlarsak demek ki siyasette bir an geliyor, bu sözleri birbirlerine sarf edenler aynı potada buluşabiliyorlar. Aynı yağmurda ıslandığımız, aynı şehitleri omuzladığımız, aynı davaya inandığımız arkadaşlarımızın bir kısmı orada (MHP'de) hala. Biz aynı çınarın dalları gibiyiz. Bu çınarın içine bir kurt düşmemişse, bu çınarın yaşaması uğruna Türk milliyetçiliği fikrinin devlet iradesine egemen olması hususunda bir düşünceleri varsa buyursun gelsinler." 

Kaynak: tv100
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...