Tgrt Haber

İYİ Parti'den CHP'ye yerel seçim resti: Bedeli ne olursa olsun...

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Habertürk
02 Ağustos 2023 18:10 - Güncelleme : 02 Ağustos 2023 18:41
İYİ Parti'den CHP'ye yerel seçim resti: Bedeli ne olursa olsun...

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin geride bırakılmasının ardından gözler yerel seçimlere çevrilirken muhalefet cephesinde sular durulmuyor. Yerel seçimlere tek başına girmek için sinyaller veren İYİ Parti'de en net açıklama Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu'dan geldi. Kavuncu partisinin tabanındaki ortak fikri açıklarken, "Bedeli ne olursa olsun hür ve bağımsız yol yürüyelim diyorlar" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından İYİ Parti​ Genel Başkanı Meral Akşener​ ve CHP​ Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu​ arasındaki ittifakta ipler iyice koptu. 

CHP ile ittifak sürecini askıya alan İYİ Parti yerel seçimlere tek başına girmeyi planlıyor. İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu ve Grup Başkanvekili Erhan Usta'nın "seçime ayrı girelim" sözlerinin ardından İYİ Parti Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu'dan da bu minvalde açıklama geldi.  

"TÜRKİYE'Yİ KAYBEDERİZ' DEDİĞİMİZİ DUYMAYANLAR..."

Habertürk canlı yayınında gündeme ilişkin soruları cevaplayan İYİ Parti Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu, yerel seçim​ ile ilgili "Gerekirse Ankara’yı, İstanbul’u, Adana’yı, Mersin’i kazanılmış diğer yerleri kaybetmek de olsa bedeli bu da olsa kapsıyor mu?" sorusuna, "Biz Türkiye’yi kaybederiz dediğimizde bizi duymayanların bugün gelip bize Ankara, İstanbul deme hakkı olduklarını düşünmüyorum" diyerek cevap verdi.  

"HAYATIMIN EN BÜYÜK PİŞMANLIĞI" DEMİŞTİ 

Akşener genel seçimlerin ardından partisinin kurultayında, "CHP'den 15 milletvekili istedik. Hayatımın en büyük pişmanlığıdır. O gün bugün 15 milletvekilinin bedelini ödeyemedik. Ömer Seyfettin'in diyetine döndü bu iş. Cesaret edemedik, savaşmadık. Bu bize kuyruk siyasetine mal oldu" açıklamasında bulunmuştu. 

 

 

 

Kaynak: Habertürk

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...