Tgrt Haber

Kılıçdaroğlu'nun 'çoklu aday' çıkışına İYİ Parti'den net cevap: Tek bir aday şeklinde gerçekleşmesi kararlılığında olacağız

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
29 Aralık 2022 22:50 - Güncelleme : 29 Aralık 2022 22:59
Kılıçdaroğlu'nun 'çoklu aday' çıkışına İYİ Parti'den net cevap: Tek bir aday şeklinde gerçekleşmesi kararlılığında olacağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gündeme getirdiği 'çoklu aday' seçeneğiyle ilgili İYİ Parti cephesinden yanıt geldi. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, "Ortak ve tek bir aday şeklinde gerçekleşmesi kararlılığında olacağız" diyerek Kılıçdaroğlu'nun 'çoklu aday' fikrine net şekilde gösterdi. 

İYİ Parti​ Sözcüsü Kürşad Zorlu​, bugün İYİ Parti Genel Merkez’inde düzenlediği basın toplantısında 6'lı masanın  cumhurbaşkanı adaylığı ve seçim tarihiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı. 

6'lı masanın olası Cumhurbaşkanı adayı için gözler bu kez 5 Ocak'a çevrilirken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu​ 3 gün önce yaptığı açıklamayla 'çoklu aday' sinyali vermişti. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilerin çoklu adayla seçime girilme ihtimali ile ilgili soruya, "Tek aday, çok aday... Bilmiyorum. Konuşulmadığı için bir şey diyemiyorum" cevabını vermişti.  

"ÇOKLU ADAY" SEÇENEĞİNE KAPIYI KAPATTI 

Kılıçdaroğlu'nun bu çıkışına İYİ Parti Genel Merkez’inde basın toplantısı düzenleyen İYİ Parti sözcüsü Kürşad Zorlu'dan yanıt geldi.  

'Çoklu aday'a kapıyı kapatan Zorlu, "Bu konuda net bir görüş içerisindeyiz. 13'üncü Cumhurbaşkanının altılı masa tarafından belirlenmesi ve seçilmesinin, bu değişimin gerçekleşmesinin tarihi bir kırılma anı olduğunun bilincindeyiz. Bu masanın gerçekten milletimizi bu geleceğe taşıyacak, bu heyecanı uyandıracak bir tablo ve ilerleyişle adayını belirlemesi ve bunun ortak ve tek bir aday şeklinde gerçekleşmesi kararlılığında olacağız" açıklamasında bulundu.   

SEÇİM TARİHİ  

Kürşad Zorlu, erken seçim tartışmalarına ilişkin, “Seçime şu anda tahmini 170 günlük bir süre kaldı. Bir an önce milletimizin karşısına seçim sandığının getirilmesini ortaya koyduk. Biz, İYİ Parti olarak açık ve net bir kararın içindeyiz. 6 Nisan tarihinden sonra yapılması düşünülecek, planlanacak herhangi bir seçim tarihine asla onay vermeyeceğiz. Sayın Genel Başkan’ımızın ve kurullarımızın ortak görüşüdür” dedi. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...