Tgrt Haber

İYİ Parti'den cumhurbaşkanı adayı açıklaması: Bu ay açıklanabilir

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
02 Ocak 2023 21:31 - Güncelleme : 02 Ocak 2023 23:09
İYİ Parti'den cumhurbaşkanı adayı açıklaması: Bu ay açıklanabilir

6'lı masanın adaylık konusunda iç çekişmeleri devam ederken, İYİ Parti'den konuya ilişkin açıklama geldi. İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu,  altılı masanın cumhurbaşkanı adayının açıklanacağı tarihi söyledi.

Seçime aylar kala Türkiye'nin en önemli gündemlerinden biri, aday​ tartışması oluyor. 6'lı masa​ ortak aday ve çoklu aday konsunda henüz fikir birliğine varmadı. Ortak aday düşüncesi, masada ağır gelen fikir olarak kulislerde konuşuluyor. 

TARİH VERDİ 

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, 6'lı masanın cumhurbaşkanı​ adayının ocak​ ayı içerisinde açıklanacağını beklediğini söyleyerek "Seçim tarihini bilemiyoruz henüz. Ancak adaylık açıklaması ocak ayında gelecektir. Ocak ayında açıklanmasını bekliyoruz" açıklamasında bulundu. 

Cumhurbaşkanı seçimi ve adaylık tartışmaları üzerine konuşan Kavuncu, altılı masanın cumhurbaşkanı adayının ocak ayı içerisinde açıklanmasını beklediğini kaydetti.

İMAMOĞLU DAVASI 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki yargı kararı ve İBB’ye yönelik ‘terör’ soruşturmasına ilişkin konuşan Kavuncu, "Mesele artık İmamoğlu davası ve kendisi de değil artık. Mesele bir kere o sandığa elini uzatanlara tepki ve onun akabinde o iradeyi yok etme çabası. Buna bizim en yüksek tonda ses çıkartmamız gerekiyor. Gerekirse de sokakta, demokratik yollarla hukuk çerçevesinde. Sandıkta bunun faturası ödetilecek, eminim. Bu akşam Saraçhane'ye gidecek bizim gençlik teşkilatımız, orada nöbet tutuluyor. Mahkeme süreçleri hızlandırıldı. Davalar yetmedi terörle alakalı bir konu gündeme getiriliyor. Bu da yetmedi. Fatih Sultan Mehmet'in portresinin getirilmesinden dolayı devlet bütçesi zarara uğratıldı diye ihtimallerden bahsediliyor" dedi. 

 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...