Tgrt Haber

İYİ Parti'den İmamoğlu ve Yavaş ile görüşme iddialarına yalanlama

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
04 Mart 2023 15:45 - Güncelleme : 04 Mart 2023 17:53
İYİ Parti'den İmamoğlu ve Yavaş ile görüşme iddialarına yalanlama

Altılı Masa'dan ayrıldığını açıklayan İYİ Parti lideri Meral Akşener'in bu kararı sonrası Ankara'da hareketli saatler yaşanıyor. Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'le bugün bir araya geleceği iddia edilmişti. İkilinin Akşener'i, aday olarak Kılıçdaroğlu konusunda ikna etmeye çalışacakları düşünülüyordu. İYİ Parti'den görüşme iddialarına yalanlama geldi. Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Yavaş ve İmamoğlu'nun Akşener'le görüşmeyeceğini, iki taraftan da böyle bir talep gelmediğini belirtti.

6'lı Masa​'nın en son gerçekleştirilen toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu​'nun adaylığına sıcak bakmayan İYİ Parti genel başkanı Meral Akşener​, kritik toplantının ardından kameraların karşısına geçen 6'lı masadan ayrıldığını açıklamıştı. Akşener, "İYİ Parti kıskaca alındı, dayatmaya mecbur bırakıldı ama buna boyun eğmeyeceğiz" ifadelerini kullanıp, Mansur Yavaş​ ve Ekrem İmamoğlu​'na adaylık çağrısında bulunmuştu. Ancak iki isim Kılıçdaroğlu ile aynı çizgide olduklarını belirten bir açıklama yapıp bugün de Kılıçdaroğlu ile gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından Akşener'e fotoğraflı bir cevap verdiler.

AKŞENER'İ İKNA ETME ÇABASI

Yaşanan bu gelişmlerin ışığında Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın Akşener'le görüşmesine onay verdiği öğrenilmişti. İki başkanın İYİ Parti Genel Merkezi dışında farklı bir adreste Akşener ile bir araya geleceği iddia edilmişti.

"HER RENGİ TEMSİL EDECEK BİR ADAY OLACAĞI HERKESİN MALUMUDUR"

CHP tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Sayın Genel Başkanımız, ismi zikredilen iki Büyükşehir Belediye Başkanımızın Sayın Meral Akşener'i İYİ Parti Genel Merkezi dışında ziyaret etme talebine olumlu yaklaşmıştır.

Sayın Genel Başkanımız, kendisi de daha önce belirttiği gibi, Halil İbrahim sofrasının küçülmesini değil, bilakis büyümesini arzulamaktadır. İki Büyükşehir Belediye Başkanımız bu görüşmede “iradelerinin Sayın Genel Başkanımıza bağlı olduğunu, aday olarak da Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu görmek istediklerini” iletecekler ve ittifakın devam etmesini talep edecekler. Meselenin Türkiye olduğu ve Genel Başkanımızın herkesin oyunu alacak, her rengi temsil edecek bir aday olacağı herkesin malumudur."

İMAMOĞLU VE YAVAŞ'I ÖNERMİŞTİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 6'lı masanın 12'nci toplantısında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı Cumhurbaşkanı adayı olarak Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş isimlerini önerdiğini açıkladı.

İYİ PARTİ SÖZCÜSÜNDEN AÇIKLAMA

İYİ Parti'den İmamoğlu ve Yavaş ile görüşme iddialarına yalanlama geldi. İYİ Parti Sözcüsü Zorlu, ‘Gerçek değil. Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş ile görüşme talebimiz yok’ dedi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...