Tgrt Haber

İYİ Parti'den istifa eden milletvekili Nebi Hatipoğlu AK Parti'ye geçiyor!

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
06 Kasım 2023 22:20 - Güncelleme : 07 Kasım 2023 05:15
İYİ Parti'den istifa eden milletvekili Nebi Hatipoğlu AK Parti'ye geçiyor!

Partisinin AK Parti ile ittifak kurması gerektiğini savunan ve 2 Kasım'da partisinden istifa eden İYİ Parti milletvekili Nebi Hatipoğlu, yarın AK Parti'ye katılacak. 

Eskişehir​ Milletvekili Nebi Hatipoğlu​, geçtiğimiz günlerde partisinden istifa etmişti. Hatipoğlu'nun parti ile görüş ayrılığının temelinde, parti genel merkezinin aksine AK Parti​ ve MHP​ ile iş birliği yapmasını istiyordu. 

Eskişehirli genç siyasetçi Nebi Hatipoğlu, "Türkiye ve Eskişehir sevdalısı bir insan olarak çıktığım siyaset yolculuğunda, Eskişehir Milletvekili seçildiğim İYİ Parti​ ile genel seçim sürecinden bu yana derin görüş ayrılıkları yaşamaktaydım” diyerek istifasını 2 Kasım tarihinde duyurmuştu.

YARIN AK PARTİ'YE KATILACAK 

İstifa kararının ardından Cumhur İttifakı'na geçeceği iddia edilen Hatipoğlu kararını verdi. Gazeteci İsmail Saymaz, Hatipoğlu'nun AK Parti saflarına geçeceğini duyurdu. 

Çıkan iddiaların ardından genç vekille iletişime geçen Saymaz, telefon görüşmesinde Nebi Hatipoğlu'nun AK Parti'ye geçeceğini kendisinin doğrularını söyledi. 

NE OLMUŞTU? 

İYİ Parti'den istifa eden Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu'nun Cumhur İttifakı'na katılacağı iddia edilmişti. Hatipoğlu, yerel seçimlerde İYİ Parti'nin Cumhur İttifakı ile ortak aday çıkarılmasını önermişti.

Milletvekili maaşını, biri Çamlıca Mahallesi’ne diğeri de Emek Mahallesi’ne yapılacak olan iki aşevi projesi bağışlayan Nebi Hatipoğlu, Europen (EUREN) CEO’su ve 2006 – 2008 seneleri arasında Eskişehirspor Başkanlığı yaptığı dönemde Kemal Unakıtan ve Vali Kadir Çalışıcı ile birlikte Eskişehirspor’u 12 yıl aradan sonra sıfır lira borçla Süper Lig'e çıkarmış taraftarın sevdiği bir isim.  

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...