Tgrt Haber

İYİ Parti'den istifa etmişti... Taylan Yıldız, İBB'ye bağımsız aday oldu

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
25 Ocak 2024 10:37 - Güncelleme : 25 Ocak 2024 10:43
İYİ Parti'den istifa etmişti... Taylan Yıldız, İBB'ye bağımsız aday oldu

İYİ Parti'den istifa eden Taylan Yıldız, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İBB'ye bağımsız bir şekilde aday olduğunu duyurdu.

İYİ Parti​'den istifa​ eden ve 'İnternetçi abi' lakabı ile tanınan Taylan Yıldız, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile 31 Mart yerel seçimlerinde İBB için adaylığını ilan etti.

TAYLAN YILDIZ İYİ PARTİ'DEN NEDEN İSTİFA ETTİ?

İYİ Parti'den istifa kararını sosyal medya hesabından hem yazılı olarak hem de video paylaşarak duyuran Yıldız, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Kurucusu olduğum İYİ Parti üyeliğinden istifa ediyorum. Bir hafta geçti. Tüm sorularınıza bu video ile cevap vererek, sonrasında yapacaklarımızı sizlerle paylaştım. Sebebi kişisel değil, sistemsel... Bilinsin isterim ki benim kişilerle hiçbir zaman meselem olmadı. Benim başka bir meselem var: Ankara’nın gençleri duymaması meselesi… Bu meseleyi çözmek için, yeni bir gelecek için birlikte olmaya, çabalamaya, mücadele etmeye devam edelim. Ve umudu elden bırakmayalım, daha yeni başlıyoruz!" 

TAYLAN YILDIZ KİMDİR?

Tam adı Vedat Taylan Yıldız, 7 Mayıs 1980 yılında İzmir'de doğdu. Röntgen teknisyeni anne ve doktor babanın çocuğudur. Üniversite sınavı Türkiye 31.si olarak girdiği Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nden 2001 yılında mezun oldu. Endüstri mühendisliği alanında Massachusetts Üniversitesi'nde yüksek lisans yaptı ve 2003 yılında Stanford Üniversitesi'nin işletme doktorasının pazarlama programına kabul edildi. Doktora eğitimi srasında Google firmasında yöneticilik yaptı.

Türkiye'ye 2017 yılında döndü. İYİ Parti genel başkanı Meral Akşener ile tanışan Yıldız, partinin kuruluşunda görev aldı ve genel başkan yardımcısı oldu. 2019 Türkiye yerel seçimlerinde Millet İttifakı'nı destekledi.

İYİ Parti'den istifa etmişti... Taylan Yıldız, İBB'ye bağımsız aday oldu

Yıldız, 2020 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)​ Meclisi AKP grup başkan vekili Tevfik Göksu'nun kendisine "internetçi arkadaş" şeklinde hitap etmesi üzerine gündeme geldi. İstanbul metrosunda ücretsiz internet hizmeti verilmesi için 2020'de "internetçi abi” ve “metroda internet istiyoruz " etiketleriyle bir kampanya başlattı. Kampanya, Ekim 2021'de İstanbul metrosunda ücretsiz internet hizmetinin başlaması ile sonuçlandı.

Yıldız, "internetsiz köy kalmasın" adıyla başlattığı projeyle COVID-19 Pandemisiyle başlayan çevrimiçi eğitim sürecinde çocuklara ve gençlere tablet bilgisayar dağıttı. Yıldız, internet, cep telefonu ve bilgisayarlarda vergilerin azalması gerektiğini ve sosyal medya ağlarında gençlerin özgür olması gerektiğini savunmaktadır.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...