Tgrt Haber

İYİ Parti'den seçim hamlesi: Adaylar anketle belirlenecek

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
02 Ekim 2023 18:04 - Güncelleme : 02 Ekim 2023 18:11
İYİ Parti'den seçim hamlesi: Adaylar anketle belirlenecek

İYİ Parti, 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlere kendi adaylarıyla girme kararı aldıktan sonra her ilde oluşturulan aday tespit komisyonları çalışmalarına da başladı. Belirlenen kriterleri taşıyan ve bölgesinde sevilen birden fazla aday adayı olması halinde anket yöntemi kullanılacak.

İYİ Parti​, 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlere kendi adayları ile girme kararı almıştı. Seçim çalışmalarına start veren İYİ Parti'de bazı illerde belediye başkanı adayları ise anketle belirlenecek.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener​'in Millet İttifakı ile köprüleri atmasından sonra partide aday tespit çalışmaları yoğunlaştı.

Partide bir yandan vaatler ile "iyi belediyecilik" anlayışının yer aldığı "Yerel Yönetimler Vizyon Belgesi" hazırlanırken, bir yandan da aday adaylarının başvuruları masaya yatırılıyor.

Bu kapsamda, İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanlığınca, her ilde genel merkezden görevlendirilen yerel yönetimler koordinatörü başkanlığında, aralarında il başkanının da yer aldığı aday tespit komisyonları oluşturuldu.

BAŞVURULAR GENEL MERKEZE İLETİLECEK

Çalışmalarına başlayan ve başvuruları değerlendiren komisyonlar, aday adaylarıyla yapacakları görüşmelerin sonuçları ile önerileri genel merkeze iletecek.

İl komisyonları, adayları belirlerken, "toplum nezdinde sıkıntılı bir durumu olmayan, toplumun sevdiği, beğendiği, kanaat önderlerinin önerdiği, seçim kazanabilecek veya seçimde yarışabilecek aday" kriterlerini dikkate alacak.

İYİ Parti, belirlenen kriterleri taşıyan, bölgesinde aynı oranda sevilen ve tanınan birden fazla aday adayı olması halinde ise belediye başkan adayını belirlerken anket yöntemini kullanacak. Bununla ilgili bazı şirketlerle görüşen parti genel merkezinin çalışacağı anket firmasını belirlemesinin ardından uygulamaya geçmesi bekleniyor.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...