Tgrt Haber

İYİ Parti'de Ümit Dikbayır kararı: Soruşturma başlatıldı 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
22 Kasım 2023 18:55 - Güncelleme : 22 Kasım 2023 19:07
İYİ Parti'de Ümit Dikbayır kararı: Soruşturma başlatıldı 

Son dakika haberi: İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, hakkında çıkan iddialar için savcılığa suç duyurusunda bulundu. TBMM'den de dokunulmazlığının kaldırılmasını talep eden Dikbayır hakkında İYİ Parti'den açıklama geldi. İYİ Parti Disiplin Kurulu, Dikbayır hakkında soruşturma başlatılmasına ve savunmasının istenmesine karar verdi. 

İYİ Parti​ Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır​, partiden kesin ihraç istemiyle disipline geçtiğimiz günlerde disipline sevk edildi. Hakkındaki iddiaları yalanlayarak istifa etmeyeceğini ve direneceğini söyleyen Dikbayır, kendisi hakkında suç duyurusunda bulunarak, TBMM Başkanlığı'na verdiği dilekçe ile dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi. 

İYİ PARTİ'DEN YENİ HAMLE

İYİ Parti, kesin ihracı istenen ve disiplin kuruluna sevk edilen Dikbayır için hakkında soruşturma başlatılmasına ve savunmasının istenmesine karar verdi.

Disiplin Kurulu'ndan yapılan görüşmenin ardından partiden yapılan açıklamada, "Müşterek Disiplin Kurulumuz, 22.11.2023 tarihinde toplanarak; Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener​ tarafından, tüzüğümüzün 4 ayrı maddesinin ihlali konusunda kesin ihraç ve tedbir talebi istemi ile Disiplin Kurulu’na sevki gerçekleştirilen Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır hakkında, SORUŞTURMA BAŞLATILMASINA, SAVUNMASININ İSTENİLMESİNE VE TEDBİR TALEBİNİN KABULÜNE oy birliğiyle karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi. 

NE OLMUŞTU? 

Dikbayır, kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilmişti.

Parti bütçesinin eksiye düştüğü iddialarıyla ilgili İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kendisinin ve ailesinin hesaplarının inceletildiğini öne sürmüştü.

Akşener, “Benim ve ailemin belediyelerde işi-gücü yok. İspat ederlerse politikayı bırakırım” ifadelerini kullanmıştı. 

Sakarya Milletvekili Dikbayır’ın, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in imzasıyla ve kesin ihraç talebiyle disipline sevk gerekçesinde taciz suçlaması yöneltilmiş ve Akşener’in “Gariban kız çocuklarını, gariban delikanlıları üzenleri, onları istismar edenleri silmezsem adiyim” sözlerinin muhatabı olarak da Dikbayır gösterilmişti. Dikbayır ise taciz iddialarına karşı dava açacağını açıklamıştı.

İddianın odağındaki Sakarya Milletvekili Dikbayır da disiplin kuruluna dilekçe vererek konunun araştırılmasını talep etmişti.

Dikbayır, “Genel Başkan, gerçeği ortaya çıkarmazsa, iddiaların araştırılması için savcılığa başvuracağım. Hakkımdaki iddiaların birisi bile kanıtlanırsa milletvekilliğinden istifa edeceğim" diye konuşmuştu.

Öte yandan Dikbayır, hakkındaki iddiaların soruşturulması için savcılığa suç duyurusunda bulunmuş ve TBMM Başkanlığı’na bir de dilekçe vererek,dokunulmazlığının kaldırılmasını da istemişti.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...