Tgrt Haber

İYİ Partili Beker'den Kılıçdaroğlu'na sert çıkış: 150 kez aday olsa da kazanamaz

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Tv100
11 Temmuz 2023 12:36 - Güncelleme : 11 Temmuz 2023 13:01
İYİ Partili Beker'den Kılıçdaroğlu'na sert çıkış: 150 kez aday olsa da kazanamaz

İYİ Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun seçim yenilgisinin gerekçelerini sıralayarak, "Kılıçdaroğlu 150 kez aday olsa da Erdoğan'a karşı kazanamaz" dedi.

Millet İttifakı'nın büyük ortaklarından İYİ Parti​'nin Ankara Milletvekili Adnan Beker​'den dikkat çekici açıklamalar geldi. 14 ve 28 Mayıs'ta düzenlenen seçimlerinden yenilgi ile çıkan Kemal Kılıçdaroğlu​'nun hedef alan Beker, CHP​ liderinin 150 kez aday olsa da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​'a karşı kazanamayacağını söyledi.

Tv100'e konuşan Beker, yaptığı seçim analizinde Kılıçdaroğlu'nun 25 milyon seçmenden oy alamadığını belirterek, bunun gerekçesinin Erdoğan karşıtlığı olduğunu söyledi. "Kim aday olsa bu oyu alırdı" diyen Beker, "Kemal Bey 150 kez aday olsa Tayyip Bey'e karşı kazanamaz. Türkiye Çankaya, Beşiktaş, Kadıköy'den ibaret değildir" ifadelerini kullandı.

"BAZILARI HAYAL DÜNYASINDA!.."

Yerel seçimler için ittifak ihtimallerinden bağımsız çalışmalar yaptıklarını dil getiren Beker sözlerini şöyle sürdürdü: "İYİ Parti bugün yerel seçim olsa ve ittifak olmasa, seçime tek başına girse yüzde 17-18 civarında oy alır. Şu da bir gerçek; ittifak olmazsa büyükşehirleri bu siyasi iklimde kaybedilir. Gerçi yapılan açıklamalara bakıldığında kendi ittifakları var. Gelecek, Saadet, DEVA, Demokrat ve CHP. Bazıları çıkıp İYİ Parti olmasa da kazanılır diyecek kadar hayal dünyasında. Bu kez ittifak yapılacaksa 2019'daki gibi olmaz."

Geçtiğimiz günlerde partisinin kongresinde konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de, "Bundan sonra size hayatta başarılar" diyerek CHP başta olmak üzere eski ortaklarına rest çekmiş, bus sözer yerel seçimler öncesi Millet İttifakı'nın dağıldığı şeklinde yorumlanmıştı. 

Kaynak: Tv100

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...