Tgrt Haber

İYİ Partili isimden ittifak kararı sonrası gelen eleştirilere cevap: Kararımız kesin, dönüş yok!

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
05 Aralık 2023 15:09 - Güncelleme : 05 Aralık 2023 15:29
İYİ Partili isimden ittifak kararı sonrası gelen eleştirilere cevap: Kararımız kesin, dönüş yok!

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Cihan Paçacı, CHP'nin iş birliği teklifi için verilen karar sonrası partisine gelen eleştirilere cevap verdi. Paçacı, kararlarının kesin olduğunun altını çizdi ve eleştirilerin çalışmalarını etkilemeyeceğini söyledi.

Siyasi partilerin yerel seçim​ hazırlıkları devam ediyor. En son CHP lideri Özgür Özel, İYİ Parti​ Genel Başkanı Meral Akşener​'i ziyaret etmiş, seçimlerde iş birliği yapmayı teklif etmişti.

İYİ Parti de ise Genel İdare Kurulu dün toplandı ve Özel'in iş birliği teklifi değerlendirildi. Uzun saatler süren GİK'ten seçime tek başına girilmesi kararı çıktı. İYİ Parti'nin bu kararından sonra CHP​'li bir kesimden eleştiriler gelmeye başladı.

Konuya ilişkin sabah.com.tr'ye konuşan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Cihan Paçacı, saygı çerçevesinde eleştirilere açık olduklarını belirterek, karardan dönüş olmadığının altını çizdi. Cihan Paçacı, partisine yönelik sert eleştirileri değerlendirdi ve "Bunlar doğal şeyler. Tersine karar alsak da eleştirilecektik. Gündemimizde bu konular yok." dedi.

AYTUN ÇIRAY'IN SÖZLERİNE CEVAP: KENDİNİ BAĞLAR

İYİ Parti eski Milletvekili Aytun Çıray'ın, Meral Akşener'e yönelik, "Blöf yapıyor." çıkışını da değerlendiren Paçacı, "Kendi düşüncesi kendini bağlar. Bu konu ile ilgili daha fazla bir şey demeye gerek yok" ifadelerini kullandı.

İYİ Partili isimden ittifak kararı sonrası gelen eleştirilere cevap: Kararımız kesin, dönüş yok!

"İYİ PARTİLİLER KARARIMIZIN ARKASINDA DURSUN"

Paçacı, Genel İdare Kurulu'nun ittifaksız seçime girme kararı ile ilgili ise, "Diğer partilerin saygı çerçevesinde eleştiri yapma hakkı olabilir. Ama İYİ Partililerin alınan kararın arkasında durması gerek. Alınan karar ile ilgili herhangi bir beyanat verilmemesi gerekiyor. Yapılacak eleştirilere saygımız var ancak bunlar bizim çalışmalarımızı etkilemez. Kararımızın arkasındayız" diye konuştu.

ÖZGÜR ÖZEL: ALINAN KARARA SAYGILIYIZ

Öte yandan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada önemli mesajlar verdi. Yerel seçimlerde iş birliği teklifini reddeden İYİ Parti'nin kararına ilişkin ilk kez konuşan Özel "Eski dosttan düşman olmaz. Alınan karara saygılıyız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...