Tgrt Haber

İYİ Partili eski başkandan şoke edici iddia: Listeler parayla satıldı! 

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Sabah
26 Kasım 2023 10:36 - Güncelleme : 26 Kasım 2023 12:06
İYİ Partili eski başkandan şoke edici iddia: Listeler parayla satıldı! 

İYİ Parti'nin Şanlıurfa eski İl Başkanı Fedai Çakmaklı, mayıs seçimlerinde milletvekilliği listelerindeki sıralamanın para karşılığı satıldığını öne sürdü. Çakmaklı, Edirne'den bir adayın yerinin 3 milyon dolara başka birine verildiğini iddia etti.

Önce istifa dalgası ardından bütçe açığı ve zimmete para geçirme iddialarıyla sarsılan İYİ Parti​'de sular durulmuyor. Partinin Şanlıurfa eski İl Başkanı Fedai Çakmaklı, 14 Mayıs'ta düzenlenen parlamento seçimleri öncesi İYİ Parti milletvekilliği listelerindeki sıralamanın para karşılığı satıldığını öne sürdü.

PARTİNİN GÜÇLÜ İSEMLERİNE SUÇLAMALAR

Genel Başkan Meral Akşener​'in isteği doğrultusunda aday adayı olduğunu ancak yerinin parayla başkasına satıldığını idida eden Çakmaklı, "Dokunulmazlık ihtiyacı olan paralı kişiler listeye girmek için ciddi miktarlarda para döktü. Edirne'den aday olan bir genel başkan yardımcısı bile listeye konulmadı. Beni arayıp sıralamasının 3 milyon dolara satıldığını söyledi" ifadelerini kullandı

Ümit Dikbayır, Uğur Poyraz, Esma Bekar, Metin Ergun ve Burak Akburak'ın parti içinde bir ağ oluşturarak Akşener'i kamufle ettiğini dile getiren Çakmaklı, bu doğrultuda seçim süreci başladığında genel merkeze partiyle alakasız yeni danışmanlar atandığını, bu kişilerin de "zengin avcılığı" yaparak genel merkeze müşteri getirdiğini ileri sürdü.

"MAKAM UĞRUNA SES ÇIKARTMADILAR"

Bu yüzden İYİ Parti'nin seçim listelerinin yüzde 50'sinin seçime son son bir hafta kala partiye üye yapılan isimlerden olutuğunu dile getiren Çakmaklı, özellikle Antalya, Şanlıurfa ve Gaziantep'te adaylık için çok büyük paraların ödendiğini ifade etti.

Genel Merkez yetkililerinin teşkilatlara baskı uyguladıını iddia eden Çakmaklı, "Teşkilatların çoğu da buna boyun eğdi. Tehditlerle istediklerini elde ettiler. Genel başkan yardımcılarının yüzde 99'u akçeli işlerin döndüğünü biliyor ama makam uğruna sesini çıkartmadılar. Listeler, kapalı kapılar ardında belirlendi. 81 ilin listesi, teşkilatlar dikkate alınmadan, Akşener'in evinde özel kalemi Esma Bekar ile yapıldı" diye konuştu.

GÜNDEME OTURACAK FETÖ İDDİASI

Öte yandan Çakmaklı, adaylık sürecine ilişkin çarpıcı bir başka iddiada daha bulunarak, "İYİ Parti, FETÖ talimatıyla kurulan bir partidir" ifadesini kullandı.

Akşener'in Özel Kalem Müdürü Esma Bekar ile İYİ Parti Siyaset Akademisi Başdanışmanı Yüksel Korkmaz'ın geçmişinin araştırılmasını isteyen Çakmaklı, "Listeler dışarıdan, okyanus ötesinden, FETÖ'den gönderildi. 'Kumar masası' deyip kalktığı masaya geri oturup, Pensilvanya'dan talimat alan Akşener, teşkilatların sesine kulaklarını tıkadı. Şimdi de ali cengiz oyunları oynuyor. Ümit Dikbayır mali işler sorumlusu olduktan sonra, Dikbayır ve birçok isme, seçime 1.5 ay kala milyonluk yeni araçlar alındı. Partiye emek verenler değil, para verenler listeye girdi" dedi.

Kaynak: Sabah

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...