Tgrt Haber

İYİ Partili isimden İstanbul itirafı: Düşük oy alacağımızın farkındayız 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
05 Aralık 2023 23:35 - Güncelleme : 06 Aralık 2023 00:17
İYİ Partili isimden İstanbul itirafı: Düşük oy alacağımızın farkındayız 

CHP'den gelen 'iş birliği' teklifini dün değerlendiren İYİ Parti, 35'e 15 oyla öneriye 'hayır' dedi. İYİ Parti seçime tek başına girme kararından vazgeçmezken parti içinden İstanbul içerisinde düşük oy alınacağına dair itiraf geldi. 

Mart ayında yapılması planlanan yerel seçimlere 81 ilde kendi adaylarıyla girme kararı alan İYİ Parti​'de Genel İdare Kurulu (GİK) dün toplandı. Toplantıda CHP​ lideri Özgür Özel'in 'iş birliği' teklifi değerlendirildi. 

Genel Başkan Meral Akşener​ başkanlığında toplanan İYİ Parti Genel İdare Kurulu, oy çokluğuyla teklife 'hayır' dedi. İYİ Parti 31 Mart'taki yerel seçimlere tek başına girme kararı aldı. 

İYİ Parti lideri Meral Akşener ise, GİK toplantının ardından Genel Merkez ek binasından ayrılırken, gazetecilerin, "Hayır kararı mı çıktı?" sorusuna, “Evet, hayır kararı çıktı" diyerek cevap verdi. 

İSTANBUL'DAN İTİRAZ! 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi​ (İBB) İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda GİK kararını eleştirdi.  Özkan, "Teşkilatlara rağmen siyaset yapılmaz" diyerek İstanbul ve Ankara'daki ilçe teşkilatlarının iki şehir üzerinde ittifak yapılmasını istediğini belirtti.

https://twitter.com/ibrahim_ozkan61/status/1731730299791229072

Bugün ise Halk TV'ye açıklamalarda bulunan Özkan, dikkat çeken bir itirafta bulundu. GİK kararının İstanbul özelinde partileri adına büyük kayıplar olarak yansıyacağını belirten Özkan, "İstanbul özelinde düşük oy alacağımızın da birçok ilçe teşkilatımız farkında" dedi. 

Özkan'ın açıklamaları şöyle:

"KİTABIN ORTASINDAN KONUŞURUM"

İYİ Parti’nin hem İstanbul hem Ankara ilçe teşkilatları hem de 60 il başkanımız Genel Başkanımız Meral Akşener’le buluştu. Büyük bir çoğunluğu yoğun bir şekilde iş birliğinden yanaydı. Ben “Teşkilatlara rağmen siyaset yapılmaz” mesajımı bu bilgiyle attım. Genel Başkanımız değil ama bazı başkan yardımcılarımız “keşke atmasaydın bu mesajı” diye sitem etti. Lakin ben kitabın ortasından konuşan, açık sözlü bir siyasetçiyim.

"DÜŞÜK OY ALACAĞIMIZIN TEŞKİLATLAR FARKINDA" 

Yerel seçimlerde başka bir ruh hali yaşanır. Muhalefet seçmeninin güçlü adayın etrafında toplanacağını düşünüyorum. Açıkçası, İYİ Parti olarak İstanbul özelinde düşük oy alacağımızın da birçok ilçe teşkilatımız farkında.

"KAPILAR KAPANMADI"

Kaldı ki, ben CHP ile kapıların halen kapanmadığını düşünüyorum. CHP yeni ve somut bir teklifle gelirse, her şey değişebilir. Siyasette dün dündür, sözü geçerliliğini koruyor.

Biliyorsunuz ki, genel seçimler sürecinde “İYİ Parti HDP ile gizli ittifak yapıyor” karalamalarına maruz kaldık. Eğer verilen bu karar değişmezse “İYİ Parti Cumhur İttifakı’na çalışıyor” yalanı piyasaya sürülecek. Ben sahayı ve seçmen psikolojisini biliyorum, maalesef bu algı bize yapıştırılacak. Zira, İYİ Parti’nin kendi adaylarını çıkarması oyların bölünmesi anlamına geliyor ve bunun kime yarayacağı ortada.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...