Tgrt Haber

İYİ Partili Kavuncu'dan 'ittifak' tartışmalarına cevap: Kararımızı etkilemeyecek 

15 Kasım 2023 13:14 - Güncelleme : 15 Kasım 2023 13:25
İYİ Partili Kavuncu'dan 'ittifak' tartışmalarına cevap: Kararımızı etkilemeyecek 

İYİ Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Buğra Kavuncu, yerel seçimlere tek başına girme kararının CHP'deki değişime rağmen devam edeceğini söyledi. "Genel İdare Kurulumuzun kararı çok net, 81 ilde aday çıkartacak şekilde hazırlığımızı yapıyoruz" diyen Kavuncu, 81 ilde aday çıkaracaklarını yineledi. 

İYİ Parti​ Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Buğra Kavuncu​, CHP​'de genel başkanlık koltuğuna oturam Özgür Özel hakkında kritik açıklamalarda bulundu. 

Özgür Özel'in kurultaydan önce, İYİ Parti ile de "beyaz bir sayfa" açacağını söylemiş, "İYİ Parti’yle ittifak​ yapmayıp karşılıklı kaybettirmek harakiri olur" demişti. 

İmamoğlu ise geçtiğimiz günlerde, "Benim 'İttifak süreci bitti' diye yorum yapmam mümkün değil. Konuşulmaya muhtaç bir süreçtir" sözlerini sarf etmişti. 

"CHP'DEKİ DEĞİŞİM KARARIMIZI ETKİLEMEYECEK" 

CHP ile ittifak ihtimalinin yerel seçimler için yeniden yeşerdiği iddiaları ile ilgili Konuşan Buğra Kavuncu, "Bu karar, kişilere bağlı veya partilerdeki yönetim değişikliklerine bağlı veya hali hazırda o dönem alınan kararın olduğu süreçte yönetimde bulunan yapılara bağlı olarak alınmış bir karar değil. CHP’deki kongre sonrasında oluşan yönetim değişikliği bu kararı etkilemeyecektir" dedi. 

Kavuncu, "Hiçbir partideki yönetim değişikliği bu kararı etkilemeyecektir. Bizim çizgimiz net. Biz milletimizin önüne 25 yıldır 2 kutuplu 2 ana eksen arasında olan kavgada üçüncü bir yeni alternatif milletimizin önüne koymak istiyoruz” dedi.

İYİ PARTİ'DEKİ KOPUŞLAR 

Eskişehir’de ön seçimden çıkarak İYİ Parti’den Milletvekili seçilen Nebi Hatipoğlu’nun AK Parti'ye transferi hakkında da konuşan Kavuncu, "Eskişehir seçmeni gerekli tepkiyi verecektir" diyerek cevap verdi. 

Milletvekillerinin, milletvekilliğinden istifa etmeden başka partilere transfer olmasının yasalarla engellenmesi gerektiğini de kaydeden Kavuncu, şunları kaydetti: 

"80 bine yakın Eskişehirli seçmenin oyunu almışsınız ve bu millet size bizi muhalefet olarak temsil et demiş. Muhalefet olması için Meclis’e gönderilen bir vekilin iktidar partisine geçmesi ne etiktir ne ahlakidir. İstanbul İl Başkanlığı dönemimde bu tür arızaları da ortadan kaldıracak, Siyasi Partiler Kanunu’nu da bu mecraya taşıyacak bir güzel çalışma yaptık."

Kaynak: T24

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...