Tgrt Haber

İYİ Partili Paçacı'nın istifasının ardından 6'lı masada çatlak derinleşiyor! Masada hangi pazarlıklar yapılıyor?

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
27 Ocak 2023 10:32 - Güncelleme : 27 Ocak 2023 11:07

Seçimlere yaklaşırken 6’lı masada adaylık krizi derinleşiyor. CHP lideri KIlıçdaroğlu adaylıkta ısrar ederken İYİ Parti’den gelen açıklama istifa getirdi. İstifa eden İYİ Partili Cihan Paçacı her ne kadar bu kararı kendi verdiğini açıklasa da kulislerde İYİ Parti lideri Akşener’in açıklamalara ciddi bir tepki verdiği konuşuluyor. Peki Akşener’in ilk tepkisi ne oldu? Öte yandan Akşener ile Kılıçdaroğlu’nun, İBB Başkanı İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu’nun sıkı bir pazarlığa oturduğu iddia ediliyor.

Seçime sayılı aylar kalırken ‘ortak aday’ belirleme sancısı çeken muhalefetin 6’lı masasında krizler bitmiyor. En son CHP​ Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun olası Cumhurbaşkanlığı adaylığına itirazını dile getiren İYİ Partili Cihan Paçacı’nın açıklamaları gündeme bomba gibi düşmüştü. Ardından Paçacı, yaptığı açıklamada söylemlerinin maksadı aşan yorumlara neden olduğu gerekçesiyle istifa etti. Paçacı İYİ Parti’nin Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına itiraz edebileceğini, Kılıçdaroğlu’nun adaylıkta diretmesi durumunda çoklu adayla seçimlere gidebileceğini şu sözlerle ifade etmişti: "Sokakta Kemal Bey’e itiraz görüyoruz. Sokaktaki bu itirazı İYİ Parti​ olarak görmezden gelemeyiz. İYİ Parti yetkili kuruluşları şu anda Kemal Bey’in ismini onaylamayacak durumda değiller. Kemal Bey kendi diretebilir. O zaman İYİ Parti kendi adayını çıkarabilir.”

Paçacı'nın bu açıklamaları muhalefet cephesinde geniş yankı buldu. Altılı masanın liderler zirvesi devam ederken Paçacı istifa ettiğini duyurdu. İstifanın ardından İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve Sözcüsü Kürşad Zorlu'dan bir açıklama geldi. Zorlu istifayla ilgili, “Böylesine kritik bir gün ve süreçte, bu temel kaygı ve hassasiyetler doğrultusunda Sayın Paçacı kendi iradesiyle partimizdeki Kurumsal İlişkiler Başkanlığı görevinden istifa ederek saygıdeğer bir sorumluluk örneği sergilemiştir" diye açıklama yaptı. Peki gerçekten kendi rızasıyla mı istifa etti?

AKŞENER’İN İLK TEPKİSİ NE OLDU?

Paçacı’nın açıklamalarının ardından gelen kulis bilgilerine göre İYİ Parti lideri Meral Akşener’in “Defalarca uyardım. Parti yöneticilerinin tartışmaya neden olacak açıklamalardan kaçınmaları gerekir. Bu uyarıyı defalarca yaptım. Cihan Bey’in açıklamalarını da bu çerçevede değerlendiriyorum. İstifasını kabul ettim” dediği ifade edildi.

"LİDER BENİM" REKABETİ Mİ?

6’lı masa ilk kez Cumhurbaşkanı adayını konuşmak için bir araya geldi. Peki tablo neyi gösteriyor?  Kılıçdaroğlu ile Akşener arasında kıyasıya bir mücadelenin olduğu belirtiliyor. İki lider partilerinin anket sonuçlarına dayanarak 6’lı masadaki pazarlık gücünü artırmaya çalışıyor. Öte yandan Cumhurbaşkanlığı adayı olmayı isteyen ve bundan vazgeçmeyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yol ayrımında. İmamoğlu, Kılıçdaroğlu ile pazarlık ederek adaylıktan vazgeçip CHP Genel Başkanlığına oturabilir.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...