Tgrt Haber

İYİ Partili Türkkan'dan çok konuşulacak iddia: 'Kılıçdaroğlu'nun adaylığını engelleyin' diyen CHP'li vekiller vardı 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
22 Ağustos 2023 10:25 - Güncelleme : 22 Ağustos 2023 10:46
İYİ Partili Türkkan'dan çok konuşulacak iddia: 'Kılıçdaroğlu'nun adaylığını engelleyin' diyen CHP'li vekiller vardı 

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Millet İttifakı'nın aday belirleme süreciyle ilgili çok konuşulacak bir iddiada bulundu. Türkkan bazı CHP'li vekillerin İYİ Parti'den 'Kılıçdaroğlu'nun adaylığının önüne geçmesi' için talepte bulunduğunu iddia etti. Türkkan aynı zamanda yerel seçimler için CHP'ye kapıları kapattı. 

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerinde muhalefetin aldığı yenilginin ardından CHP​'de başlayan 'değişim' tartışmaları devam ederken,  İYİ Parti'nin yerel seçimler için yol haritası belli oluyor.   

İYİ Parti​'nin CHP'siz yerel seçime girme hazırlığı yaptığı bilinirken, İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan​'dan çok konuşulacak bir çıkış geldi.  

"KEMAL BEY'İN ADAYLIĞININ ÖNÜNE GEÇİN' DİYEN CHP MİLLETVEKİLLERİ VARDI" 

Türkkan çıktığı bir canlı yayında, seçim döneminde İmamoğlu ve Yavaş formülünün doğru olduğunu söylerken, "Eğer Akşener, Sayın Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu​'nu bu işin içine koymasaydı, çok ciddi bir farkla kaybederdik. 'Meral Hanım'a güveniyoruz, Kemal Bey'in adaylığının önüne geçin' diyen CHP milletvekilleri vardı" diye iddiada bulundu.  

Türkkan'ın 7 ay kalan yerel seçimler için söyledikleri ise şu şekilde:  

"TEK BAŞIMIZA GİRMEK DOĞRU OLUR" 

"Bir ittifaka gerek kalmaksızın tek başımıza seçime girmenin doğru olacağını düşünüyorum. Hem partimizin mensuplarıyla hem de seçmen tabanımızla yaptığımız görüşmelerde, İYİ Parti'nin bu seçime kendi adaylarıyla girmesinin iyi olacağı kanaati hakim. İYİ Parti, Türkiye'yi yönetme arzusu olan kadroların kurduğu bir parti.

Partinin geleceğiyle ilgili de mutlaka müstakil hareket etmenin daha doğru olacağını düşünüyorlar. İYİ Parti'nin bundan sonra herhangi bir ittifaka gerek kalmaksızın tek başına seçime girmesinin doğru olacağını düşünüyorum."

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Nidai günortaç23 Ağustos 2023 17:30

Mantığımın ve hislerimin gereği aklımdan geçen üç isim meral akşener, mansur yavaş ve ekrem imamoğlu olmuştu

Sonraki Haber Yükleniyor...