Tgrt Haber

İYİ Partili vekilden Millet'e kırmızı Cumhur'a yeşil ışık

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
28 Temmuz 2023 19:40 - Güncelleme : 28 Temmuz 2023 20:06
İYİ Partili vekilden Millet'e kırmızı Cumhur'a yeşil ışık

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin mağlubiyetle ayrılan Millet İttifakı'nda sula durmuyor. Son kurultayda Millet İttifakı ile bağları tamamen koparan İYİ Parti lideri Meral Akşener'e İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu'ndan öneri geldi. Hatipoğlu, yerel seçimlerde AK Parti ve MHP ile ittifak yapılması gerektiğini savundu. 

Sekiz ay gibi kısa bir süre kalan yerel seçimlere dair değerlendirmelerde bulunan İYİ Parti​ Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu​, gündeme bomba gibi düşen açıklamalarda bulundu. Hatipoğlu, partisinin CHP​ ile hareket etmesinin zarar verdiğini söylerken yerel seçimlerde AK Parti​ ve MHP ile ittifak yapılması gerektiğini söyledi. 

T24'ten Eray Görgülü'nün haberine göre, Hatipoğlu İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, partililerle yaptığı değerlendirmenin ardından alınacak karara uyacaklarını vurguladı. 

"KAYBEDEN HEP BİZ OLUYORUZ" 

Hatipoğlu şu ifadeleri kullandı: 

"Nobran tavırla karşılaştık her yerde, her alanda. Bize Eskişehir’de hiçbir destek vermediler ki biz onlara çok verdik. CHP, İYİ Parti iş birliğinde kaybeden hep biz oluyoruz. Bence artık bu bizim adımıza işlevsiz ortaklığa son verme zamanı geldi."

Eskişehir’de CHP ve AK Parti'nin yaklaşık 200’er bin oyu bulunduğunu kaydeden Hatipoğlu, "Belirleyici parti ise 90 bin ile İYİ Parti. Bu Türkiye’nin birçok bölgesinde de böyle. İYİ Parti hep kazananı belirleyecek durumda. Ben diyorum ki, CHP ile işbirliği tartışmaya açılabilir ve sağ partilerin oluşturduğu blok desteklenebilir. Bence, Eskişehir de mesela AK Parti, MHP desteklenebilir. Sonuç tartışmasız galibiyet olacaktır ve Eskişehir için de hayırlısı budur" ifadelerini kullandı. 

CUMHUR İTTİFAKI'NA YEŞİL IŞIK 

Aynı zamanda Hatipoğlu, konuya ilişkin sosyal medya hesabından, "CHP, zıt kutubu Saadet Partisi ile, AK Parti'den kopan DEVA Partisi, Gelecek Partisi ile seçim ittifakı yaptı. CHP'ye gönül vermiş milyonlarca seçmeninin muhalefetine rağmen, 37 vekilini kendisine zıt görüşlü partilere hediye etti. Peki soruyorum; İYİ Parti aynı tabandan milliyetçi-muhafazakar vatandaşlarımızın oy verdiği sağ partilerle ittifak neden yapmasın?" dedi. 

 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...