Tgrt Haber

İYİ Partililer Akşener'e faturayı kesiyor! Yavuz Ağıralioğlu'nun etrafında toplanmaya başladılar...

Editör: Şule Altınel / Kaynak: A Haber
31 May 2023 11:35 - Güncelleme : 31 May 2023 12:28
İYİ Partililer Akşener'e faturayı kesiyor! Yavuz Ağıralioğlu'nun etrafında toplanmaya başladılar...

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan'ın yeniden cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından Millet İttifakı'nda kazanlar kaynamaya başladı. CHP'den sonra İYİ Parti'de de değişim sesleri yükselirken, parti içinden bazı isimlerin, Yavuz Ağıralioğlu etrafında birleşme hazırlığında olduğu iddia edildi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Erdoğan, yüzde 52.18'lik oy oranı ile 17. zaferini kazanırken, Millet İttifakı adayı Kılıçdaroğlu, rakibinin karşısında bir kere daha yenilgiye uğradı. Millet İttifakı'nda bir yandan yenilginin nedeni araştırılırken bir yandan da parti içlerinde hareketlilik yaşanmaya başladı. CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik istifa sesleri yükselirken, İYİ Parti kanadında da benzer durum yaşanıyor.

Milletvekili seçiminde alınan oyu yeterli bulmayan İYİ Partililer, Cumhurbaşkanlığı seçimlerini de kaybedince kazan iyice kaynamaya başladı. Partililer yanlış aday tartışmaları yaparken, Genel Başkan değişikliği hakkında da konuşmaya başladı.

ADAY BELİRLENME SÜRECİNDEKİ TAVRINA TEPKİ

İYİ Parti'nin Başkanlık Divanı toplantısında bir önceki seçime göre yaşanan oy kaybı değerlendirildi. Kulislerde dönen bilgiye göre; Partililer seçimi kaybetmenin sebebini Cumhurbaşkanı adayı belirlenirken, Akşener'in gösterdiği tepkilerden dolayı olduğunu konuşuyor. Kılıçdaroğlu'nun aday gösterilme sürecinde Akşener'in sergilediği sert tavırlar ve masadan kalkıp yeniden oturması olayından dolayı partililer yenilginin sorumluluğunu kendisine yüklüyor.

YOĞUN ELEŞTİRİLER

Ayrıca adaylık sürecinde Kılıçdaroğlu yerine İmamoğlu'nun desteklenmesi gerektiğini söyleyen Akşener'e muhalif İYİ Partililer, 'partinin kurumsallaşamadığı ve Türk milliyetçilerini kapsayamadığı' konusunda da eleştiriler getiriyor.

Akşener'e muhalif isimlerin partinin başarısızlığına bir sebep olarak da, 'muhalefetin Anadolu halkını tanımadığını' işaret ediyor.

İYİ Partililer Akşener'e faturayı kesiyor! Yavuz Ağıralioğlu'nun etrafında toplanmaya başladılar...

AKŞENER'E İSTİFA ÇAĞRISI

Partililer, seçim sonuçlarının ardından Akşener'e istifa çağrısında bulundu.

Geçtiğimiz gün İYİ Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Parti Kurucular Kurulu Üyesi Ethem Baykal, sosyal medya hesabından "Bahar gelmeden bitti. Yaz muhalefetle geçer. Winter is coming. Sayın Meral Akşener'i istifaya davet ediyorum" paylaşımını yapmıştı.

AĞIRALİOĞLU DEVREYE GİRDİ

İYİ Parti'den istifa eden Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu da sosyal medya hesabından "Anlaşılıyor ki herkes hâlinden memnun! Seçimle ilgili söylediklerinizden hiçbirisi gerçekleşmediği hâlde, sizin payınıza mahcubiyet ve sorumluluk namına bir şey düşmüyorsa sizin adınıza biz vazifeyi üzerimize alıp sizin adınıza biz üzülüp sizin adınıza biz mahcup olup ve bu sorumsuz siyaset etme tarzından, sizin adınıza tekrar biz istifa edelim!" paylaşımı yaparak Akşener'i istifaya çağırmıştı.

https://twitter.com/yavuzagiraliog/status/1662921888157298688

AKŞENER'İN KARŞISINA İSİM ARIYORLAR

Tüm bunların ardından ise dikkat çeken bir gelişme yaşandı. İYİ Parti'de parti içinden bazı isimlerin Yavuz Ağıralioğlu etrafında birleşme hazırlığında olduğu iddia edildi.

İYİ Partililer Akşener'e faturayı kesiyor! Yavuz Ağıralioğlu'nun etrafında toplanmaya başladılar...

A Haber'de yer alan habere göre, tüm bunların ardından ise dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Kulislerden gelen bilgilere göre, İYİ Parti'nin 24-25 Haziran'da yapacağı 3. Olağan Kurultayı'ndan önce, Yavuz Ağıralioğlu etrafında birleşen Akşener'e muhalif ekip dün İstanbul'da bir toplantı yaptı. Akşener'in istifasını isteyen ekip kurultayda çıkarılacak yeni Genel Başkan adayını tartıştı.

Kaynak: A Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...