Tgrt Haber

İYİ Parti'nin İzmir adayı açıklamasına CHP'den ilk yorum: Hanımefendi böyle bir karar vermiş 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
21 Eylül 2023 18:10 - Güncelleme : 21 Eylül 2023 18:39
İYİ Parti'nin İzmir adayı açıklamasına CHP'den ilk yorum: Hanımefendi böyle bir karar vermiş 

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in yerel seçimlere tek başına girme kararı sonrası il ve ilçelerde adaylarını açıklama başladı. İYİ Parti lideri son olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Ümit Özlale'yi göstermiş ve "İnşallah belediye başkanı olacağını ilan ediyorum" demişti. Eski ortak CHP'den İzmir kararına ilişkin ilk tepki geldi. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, İYİ Parti'nin olası bir başarısızlığında 'hesabı halka vereceğini' söyledi. 

Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler için 'ittifak' defterini kapatan İYİ Parti​'de gözler açıklanacak adaylara çevrildi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener​'in dün İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Ümit Özlale'yi açıklaması üzerine eski ortak CHP​'den ilk yorum gecikmedi. 

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır​, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında yerel seçim gündemine ilişkin krtik açıklamalarda bulundu. İYİ Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Ümit Özlale'yi duyurmasına yönelik gelen soruyu cevaplayan Başarır, duruma sükunetle ve sağduyuyla yaklaşıldığını söyledi. 

"HANIMEFENDİ BÖYLE KARAR VERMİŞ"

"Gidene 'kal' demeyiz" diyerek İYİ Parti'ye rest çeken Başarır, "Ama hanımefendi böyle bir karar vermiş, 'ayrı gireceğim' diyor ve İzmir'de adayını açıklıyor. Biz gidene 'kal' diyemeyiz, zorla ittifak yapacak halimiz de yok. O yüzden kararı hayırlı olsun. Umarım seçim sonucunda bunun ülkeye, demokrasiye ve kazanılan illere bir zararı olmaz. Siyasi partiler karar alır, uygular, sonucunu da sandıkta alır. Tersi olursa da bunun hesabı olur. Umarım böyle bir hesap vermek zorunda da kalmazlar" diye konuştu. 

Ali Mahir Başarır

CHP'DE KURULTAY NE ZAMAN? 

CHP'de kurultay sürecine ilişkin bir soruya karşılık Ali Mahir Başarır, kurultay tarihi olarak 5 Kasım'ın düşünüldüğünü, Parti Meclisi'nin bu ay sonunda yapacağı toplantıda İstanbul Kongresi'nin de aralarında bulunduğu kurultay takviminin belirleneceğini ifade etti.  

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...