Tgrt Haber

Kabine 21 gün sonra toplanıyor! Sözleşmeli, taşeron işçiler, EYT ve enflasyonla mücadele masada

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
26 Eylül 2022 06:49 - Güncelleme : 26 Eylül 2022 06:55
Kabine 21 gün sonra toplanıyor! Sözleşmeli, taşeron işçiler, EYT ve enflasyonla mücadele masada

Yoğun bir diplomasi trafiğinin ardından yurda dönen ve çalışmalarına devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 21 gün sonra bugün düzenlenecek olan kabine toplantısına başkanlık edecek. Enflasyonla mücadelede atılacak yeni adımların yanı sıra kabinede ayrıca 565 bin sözleşmeli ve 90 bin işçi ile milyonlarca EYT’liler ile ilgili yürütülen çalışmalarda masada olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Eylül ayının son kabinesini bugün Külliye’de topluyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan​ başkanlığında toplanacak olan kabine​ üyeleri bu ay ikinci kez bir araya gelecek. Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği kabine sonrasında alınacak kararları Erdoğan duyuracak. Kabine’de faiz indirim kararı, ekonomide atılacak yeni adımlar, enflasyonla mücadele, sosyal destekler, terörle mücadele gibi birçok konu başlığı öne çıkıyor.

FAİZ İNDİRİMİ​ MASADA

Geçtiğimiz hafta Merkez Bankası’nın sürpriz faiz indirimi sonrasında ekonomideki yansımaları kabinede değerlendirilecek.

AİLE DESTEK PAKETLERİ

Enflasyonla mücadele noktasında atılacak adımlar, dar gelirliye verilecek destekler de kabine toplantısı kapsamında değerlendirilecek. Aile destek paketi adı altında sosyal yardımların kapsamının genişletilmesi planlanıyor. Bu doğrultuda Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Aile Bakanlığı'nın çalışması var. Bu çalışma masaya yatırılacak.

SÖZLEŞMELİLER, TAŞERONLAR, EYT'LİLER

Sözleşmeli ve taşeron işçilerin durumuna ilişkin değerlendirme de kabine toplantısında gündeme gelecek. Emeklilikte yaşa takılanlar hakkındaki çalışma ile birlikte tüm bu çerçevedeki vatandaşların durumu değerlendirilecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in "Çözüm aşamasında" dediği bu plan kritik toplantıda masada olacak. Atılacak adımlarla ilgili olası kararlar yine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasında yer alacak.

RUS TURİSTLERİN DURUMU

Rus turistlerin Türkiye'de kullandıkları kartlarla ilgili Avrupa Birliği'nin yaptırım adım ve çağrıları sonrasında Rus turistlerin mağdur olmamaları için ne gibi adımlar atılabileceği değerlendirilecek.

TERÖRLE MÜCADELE

Terörle mücadele de kabine toplantısında masada olacak. Sınır güvenliği, yurt içi de yurt dışı operasyonları hakkında ilgili bakanlıkların verileri Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...