Tgrt Haber

Kabine toplantısı başladı! 'Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak mı' sorusu cevap buluyor

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: tgrthaber.com
04 Haziran 2024 06:19 - Güncelleme : 04 Haziran 2024 18:32
Kabine toplantısı başladı! 'Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak mı' sorusu cevap buluyor

Cumhurbaşkanlığı kabinesi bugün kritik başlıklarla başkent Ankara'da bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önderlik ettiği toplantıda Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması beklentisi de masaya yatırılacak. 9. Yargı Paketi, fahiş fiyatla mücadele de Kabine'nin önemli gündemleri arasında.

Geçtiğimiz yıl 28 Mayıs'ta gerçekleştirilen genel seçimlerin ardından birinci yılını tamamlayan hükümet, geride kalan bu sürenin değerlendirmesini bugün Ankara Beştepe​'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan Kabine toplantısıyla değerlendiriyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​ liderliğindeki Kabine Toplantısı​ saat 16.00'da Beştepe'de başladı.

Erdoğan bu bir yılda hangi çalışmalara imza atıldığını, toplantının ardından madde madde açıklayacak.

Kabine toplanıyor! 'Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak mı' sorusu cevap buluyor - 1. Resim

KURBAN BAYRAMI​ 9 GÜN OLACAK MI?

Kabine toplantısının bunun dışında da birçok önemli konu masada olacak. Bunlardan en çok merak edileni ise kuşkusuz Kurban Bayramı'nın 9 güne çıkarılıp çıkarılmayacağı konusu. Bu sene Kurban Bayramı, 16-17-18 ve 19 Haziran (pazar- pazartesi- salı- çarşamba) tarihlerini kapsıyor.14 Haziran Cuma günü okulların kapanmasıyla milyonlarca kişinin tatile çıkması bekleniyor. Bu nedenle bayram tatilinin 9 gün olmasına yönelik beklenti bir hayli yüksek.

Kabine toplanıyor! 'Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak mı' sorusu cevap buluyor - 2. Resim

TERÖRLE MÜCADELE VE GAZZE MESELESİ DE MASADA

Beştepe'deki toplantıda, ekonomi alanında da önemli başlıklar görüşülecek. Alım gücünü yükseltme ve fahiş fiyatla mücadeleye ilişkin tedbirlerin sonuçları değerlendirilecek. 9'uncu Yargı Paketi'ne ilişkin son durumun ele alınması beklenen Kabine toplantısında, terörle mücadele, bölgesel gelişmeler, İsrail'in Gazze'ye saldırıları ve ateşkes çabaları da görüşülecek.

Kaynak: tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...