Tgrt Haber

Kabinenin gündeminde ana başlık 'terör'

29 Mart 2016 06:48
Kabinenin gündeminde ana başlık 'terör'

Başbakan Davutoğlu başkanlığında toplanan kabinede Pakistan’ı da vuran terör saldırıları, Güneydoğu’daki operasyonlar ile Sur, Cizre ve Silopi’deki yeniden inşa süreci ele alındı.

Bakanlar Kurulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Çankaya Köşkü’nde toplandı. Davutoğlu’nun, Ürdün temasları konusunda bilgi aktardığı toplantının en önemli maddesini “terör” oluşturdu.

Ortak mücadele

Ankara, İstanbul, Paris ve Brüksel’in ardından Pakistan Lahor'u vuran terör saldırısı etraflıca konuşulurken, uluslararası ortak mücadelenin gerekliliği üzerinde duruldu. Bu kapsamda, Pakistan’ın maruz kaldığı kanlı saldırı kınanarak lanetlenirken, dayanışma mesajları en üst düzeyde verildi.

Dokunulmazlık teklifi bu hafta!

Toplantıda, Güneydoğu’daki bazı il ve ilçelerde sürdürülen hendek ve barikat operasyonları konusunda İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın bakanlara bilgi verdiği kaydedildi. Silopi, Cizre ve Sur’daki yeniden inşa ve ihya çalışmaları değerlendirilirken, ilgili bakanlar yürüttükleri çalışmaları aktardı. AK Parti’nin dokunulmazlıklar konusundaki kararlılığı da toplantıda bir kez daha yinelendi. 507 fezlekeyle ilgili dokunulmazlıkların bir defaya mahsus olarak kaldırılmasıyla ilgili  Anayasa değişikliği teklifinin bu hafta parlamentoya getirilmesi planlanıyor.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...