Tgrt Haber

Kamuoyu araştırmacısı 'Halkta karşılığı var' diyerek AK Parti'ye İBB adayı önerdi 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
29 Aralık 2023 00:07 - Güncelleme : 29 Aralık 2023 00:10

Yerel seçimlere 94 gün kala partilerin adayları da açıklanmaya başlandı. CHP'nin İBB adayı Ekrem İmamoğlu olurken AK Parti ise kamuoyu araştırmalarına devam ediyor. Kamuoyu araştırmacısı Burhan Eptemli yaptıkları son kamuoyu yoklamasını TGRT Haber'de paylaştı. Eptemli adayın halkta karşılığı olduğunu söylerken 'aday olabileceğini düşünüyorum' dedi. 

Türkiye genel seçimlerin ardından bu sefer de yerel seçimlere kilitlendi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul ve Ankara'da mevcut belediye başkanları ile yerel seçime girmeye karar verdi. İYİ Parti'nin İBB adayının ise Buğra Kavuncu veya Suat Sarı'nın olacağı iddia ediliyor. 

AK Parti​ ise Ankara'da aday isimler için yoğum mesai harcıyor. AK Parti 81 ilde temayül yoklamasına giderken adaylarının 15 Ocak'ta açıklanacağı öğrenildi. 

İstanbul ve Ankara'yı yeniden kazanmak isteyen AK Parti burada aday isimler için acele davranmazken bazı isimler ise ön plana çıkıyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Esenler Belediye Başkanı Tefik Göksu'nun da adının geçtiği megakent için kamuoyu araştırmacısı Burhan Eptemli dikkat çeken bir araştırmacısını TGRT Haber canlı yayınında açıkladı. 

"HALKTA KARŞILIĞI VAR"

İstanbul özelinde yaptıkları kamuoyu araştırmasına değinen Burhan Eptemli, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın aday olursa kazanma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi. 

"Benim yaptığım çalışmada da Ali Yerlikaya'nın halkta ciddi bir karşılığı var." diyen Eptemli, "Yerlikaya'nın İstanbul ve Türkiye genelinde ciddi bir karşılığı var. Ben de aday olabileceğini ve en yüksek oy alacak adaylardan biri olacağını düşünüyorum. Yaptığımız araştırmalarada bunu gösteriyor." diye konuştu. 

Burhan Eptemli'nin TGRT Haber canlı yayında söylediği o sözler:

İstanbul için geçtiğimiz hafta meslektaşım Mehmet Ali Kulat bir anketten bahsetti. Güzel bir tespit yapmıştı ve ben 'bırakın işini yapsın' demiştim. Benim yaptığım çalışmada da Ali Yerlikaya'nın ciddi bir karşılığı var. İyi bir algıyı çabuk bir şekilde kötü algıya çevirebilirsiniz. Kötü bir algıyı iyiye çevirmek zordur. Sayın Ali Yerlikaya bakan olduktan sonra olumsuz algıyı hızlı bir şekilde olumlu bir algıya çevirdi.

Aslında bu çok zor bir iştir. Yerlikaya'nın İstanbul ve Türkiye genelinde ciddi bir karşılığı var. Ben de aday olabileceğini ve en yüksek oy alacak adaylardan biri olacağını düşünüyorum. Yaptığımız araştırmalarada bunu gösteriyor.

 


  

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...