Tgrt Haber

Bakan Akar'dan kara harekatı öncesi ABD'li mevkidaşına net mesaj: Tek hedef teröristler

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
30 Kasım 2022 23:28 - Güncelleme : 01 Aralık 2022 00:14
Bakan Akar'dan kara harekatı öncesi ABD'li mevkidaşına net mesaj: Tek hedef teröristler

Son dakika haberi: Türkiye, Suriye'ye düzenlemeyi planladığı kara harekatı öncesi bölgedeki kara harekatı öncesi bölgedeki aktörlerle diplomatik temaslarını sürdürüyor. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD'li mevkidaşı Lloyd James Austin ile telefonda görüştü.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar​ ve ABD​ Savunma Bakanı Lloyd James Austin, akşam saatlerinde bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İkili ve bölgesel savunma ve güvenlik konularının ele alındığı görüşmede Bakan Akar; Türkiye​ ve ABD'nin iki önemli müttefik olduğunu iletti. 

KARA HAREKATI ÖNCESİ 51. MADDE VURGUSU

Suriye​'deki olası kara harekatına ilişikin de konuşan Bakan Akar, Türk milletinin ve sınırların güvenliğini sağlamak üzere Birleşmiş Milletler Şartı'nın 51'inci Maddesi'nden doğan meşru müdafaa hakkı kapsamında terörle mücadele operasyonlarının yapıldığını vurguladı.

Terörle mücadelede iş birliği ve dayanışmanın bölgesel ve küresel barış ve güvenliğe katkı sağlayacağını ifade eden Akar, bu kapsamda DEAŞ ve diğer tüm terör örgütlerine karşı iş birliğine hazır olduklarını bildirdi.

TEK HEDEF TERÖRİSTLER

Gerçekleştirilen operasyonlarda tek hedefin teröristler olduğunun altını çizen Bakan Akar, koalisyon güçlerine veya sivillere zarar verilmesinin asla söz konusu olmadığını da dile getirdi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...