Tgrt Haber

Karamollaoğlu seçim için iddialı konuştu: Yüzde 99 kazanacak

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
01 Şubat 2023 11:15 - Güncelleme : 01 Şubat 2023 11:50
Karamollaoğlu seçim için iddialı konuştu: Yüzde 99 kazanacak

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, 6'lı masanın belirleyeceği Cumhurbaşkanı adayının seçimi yüzde 99 kazanacağını söyledi. 'Aday kim olursa olsun' diyen Karamollaoğlu, "Mühim olanı, bu kanaatin pekişmesidir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan​'ın 2023 seçimleri için 14 Mayıs tarihini işaret etmişti. Seçim​ tarihinin belli olmasından sonra bütün partiler hazırlıklarına hız kazandırdı. Ancak Türkiye​ seçim havasına girmesine rağmen 6'lı masa​ 11'inci toplantısında da aday ismi açıklamadı. 6'lı masada yer alan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, katıldığı bir televizyon programında adaylık sorusunu cevapladı.

"YÜZDE 99 KAZANACAK"

'Altılı masanın desteklediği adayın kazanamama ihtimali var mı?' sorusuna yüzde 99, altılı masanın gösterdiği adayın kazanacağını söyleyen Karamollaoğlu, "Kim olursa olsun. Mühim olanı, bu kanaatin pekişmesidir. Herkeste, 'evet, falanca şahıs aday olduğu takdirde bunun kazanma şansı diğerlerine göre daha yüksektir' kanaati hakim olacak" dedi.

"KONUŞMANIN ŞİMDİ HİÇ FAYDASI YOK"

Karamollaoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

Herhangi biri. Her konuda bizim ekibimiz var. İster ekonomi, ister eğitim, ister adalet, ister dış politika olsun. Her konuda biz kendi ekibimizi kurar ve işi yürütürüz. Ama iş bölünmeye gelince, biz mutabakat sağlayacağız. Otururuz, anlaşırız.

Öyle bir konuyu konuşmanın şimdi hiç faydası yok. Herkesin bir araya gelmesi, ille de tabanın bir araya gelmesi anlamına gelmez. İttifaklar apayrı bir konudur. Partiler arasındaki özel görüşmelerden sonra belirlenir.

"TAYYİP BEY'İN TEKRAR ADAY OLMA İHTİMALİ YOK"

Bugünkü kanunlarla Anayasa çerçevesinde Sayın Cumhurbaşkanı'nın tekrar aday olması söz konusu değil. Bitaraf hukukçulara göre Tayyip Bey'in tekrar aday olma ihtimali yok. Kendilerine göre kanunun geçmesi sıfır noktası. Neden onu kanuna koymadınız? Sayın Cumhurbaşkanı, Meclis'e girerken, 'Kimse kendi partisinde bile iki defa başkanlık yapmamalı' dedi. Nasıl değişti? Ne oldu da şimdi her şey değişti?"

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...