Tgrt Haber

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yeni hamle! İl başkanlarını Ankara'ya çağırdı...

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Cumhuriyet Gazetesi
19 Haziran 2023 06:06 - Güncelleme : 19 Haziran 2023 06:06
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yeni hamle! İl başkanlarını Ankara'ya çağırdı...

“Değişim” sancısı çeken CHP’de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun daveti üzerine 21 Haziran’da partisinin il başkanları Ankara’ya gelecek. Kılıçdaroğlu 81 ile başkanı görüşme gerçekleştirecek yaklaşan kurultay öncesinde değerlendirmelerini aktarması bekleniyor.

Türkiye’de seçim​ süreci tamamlandı ancak muhalefette sular durulmuyor. Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimlerde istenilen başarıyı elde edememesi sonrası ertelenen kurultay tekrar gündeme geldi. Yaptığı “değişim” vurgusuyla Kılıçdaroğlu’na isyan bayrağını açan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu​, CHP​ lideri ile seçim sonrası 3 kez buluştu. CHP’de “değişim” çıkışı yapan isimlerden biri de Özgür Özel oldu. Özel, Kılıçdaroğlu ile yaptıklarını görüşmenin oldukça yapıcı olduğunu söylerken adaylığını resmen açıkladı.

KILIÇDAROĞLU İL BAŞKANLARINI TOPLUYOR

CHP’de hareketli saatler yaşanırken Kemal Kılıçdaroğlu​ da hamlesini yaptı. 81 il başkanını Ankara’ya davet eden Kılıçdaroğlu kongre süreci ile ilgili fikir alışverişinde yapacağı ifade edildi. Cumhuriyet gazetesinin haberine göre başkanlardan bazılarının görüşmede “örgütlere daha fazla önem verilmesi, seçimlerde aday gösterilirken örgütlerin fikrine danışılması” gibi konuları gündeme getireceği söyleniyor.

Partide genel anlamda parti içindeki seçim sonuçları değerlendirmesine ilişkin şimdilik “sessizlik” gözlemleniyor. Partinin il başkanları konuyla ilgili “Parti içi meseleleri açık konuşmak doğru değil” yorumunu yapıyor.

Kaynak: Cumhuriyet Gazetesi

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...