Tgrt Haber

Adaylık virajı öncesinde kritik görüşme! Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener'den 'sürpriz' zirve

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
27 Şubat 2023 07:52 - Güncelleme : 27 Şubat 2023 08:04
Adaylık virajı öncesinde kritik görüşme! Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener'den 'sürpriz' zirve

Son dakika haberi: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bugün bir araya gelecek. Kulisleri hareketlendiren bu sürpriz buluşma sonrasında hangi mesajlar verilecek merakla takip ediliyor.

Seçimlere kısa süre saldı. 6’lı Masa’nın 2 Mart’ta yapacağı ‘Cumhurbaşkanlığı​ adaylığı’ gündemiyle toplantıda liderler isimler üzerinden değerlendirme yapacak. Kritik toplantı öncesindeCHP​ ve İYİ Parti cephesinde sürpriz bir adım geldi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu​ ve İYİ Parti lideri Meral Akşener​ bugün bir araya gelecek.

TAM YETKİ KILIÇDAROĞLU’NDA

2 Mart’taki toplantı öncesinde hatırlanacağı üzere CHP lideri Kılıçdaroğlu Grup toplantısı ve Parti Meclisi ile görüşme gerçekleştirdi.  Önce Meclis Grubu, sonrasında Parti Meclisi Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na aday belirleme konusunda oybirliği ile tam yetki verdi.

İYİ PARTİ DE TOPLANIYOR

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener de kritik toplantı öncesi 27 Şubat Pazartesi günü partisinin TBMM Grubu üyeleri, 1 Mart Çarşamba günü de Genel İdare Kurulu üyeleriyle toplanacak. Benzer bir yetki kararının İYİ Parti'den de gelmesi bekleniyor. Altılı masada daha önce Saadet, DEVA, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti yetkili kurulları, genel başkanlarına aday belirleme için tam yetki vermişti.

ALTILI MASANIN ADAYI KİM OLACAK?

Kulislerde öne çıkan isim, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu. Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Kılıçdaroğlu'nu "doğru aday" olarak gördüklerini açıklamıştı. İYİ Parti ise sürecin başından itibaren "kazanacak aday" vurgusu yapıyor. Millet İttifakı'nda bir adaylık tartışması yaşanıp yaşanmadığı da bir süredir gündemde.

KARAMOLLAOĞLU İSİM GÜNDEME GELDİ

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, TV100 yayınında, bir kriz yaşanmasını beklemediğini söyledi. Karamollaoğlu, görüşmelerde 3 ismin gündeme geldiğini açıkladı. Saadet lideri, bu isimlerin Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş olduğunu söyledi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...