Tgrt Haber

Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘kurultay’ planı! Seçilerek yerel seçimlere gitmek istiyor..

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
03 Haziran 2023 07:31 - Güncelleme : 03 Haziran 2023 11:03
Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘kurultay’ planı! Seçilerek yerel seçimlere gitmek istiyor..

Son dakika haberi: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik ‘istifa’ ve ‘kurultay’ çağrılarının ardından Parti Meclisi bugün toplanıyor. Kılıçdaroğlu’nun yeni MYK üyelerini belirledikten sonra kurultay sürecini başlatacağı ve tekrar aday olacağı iddia edildi. 

Türkiye’de seçim​ sürecinin tamamlanmasının ardından muhalefet iç hesaplaşma sürecine girdi. İstenilen başarıyı elde edemeyen ve gerek Meclis’te gerek ise Cumhurbaşkanlığı seçiminde yenilgiye uğrayan CHP’de ‘kurultay’ çağrıları yüksek sesle dile getirilmeye başlandı. Kemal Kılıçdaroğlu​ kendisine yöneltilen ‘istifa’ çağrılarını “Görevimin başındayım” diyerek rafa kaldırırken özellikle seçim sonrası İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ‘değişim’ vurgusu dikkat çekti.

İMAMOĞLU VE KILIÇDAROĞLU ARASINDA GÖRÜŞME TRAFİĞİ

İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu arasındaki görüşme trafiği sıklaşırken seçimler nedeniyle ertelenen kurultayın sonbaharda yapılacağı ifade edildi. İddialara göre İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kurultayda aday olması yönünde CHP’de bazı isimlerin destek verdiği ifade edildi.

YENİ MYK BELLİ OLUYOR

Kılıçdaroğlu’nun önceki gün gerçekleştirdiği MYK toplantısında tüm MYK üyeleri Kılıçdaroğlu’na istifasını sundu. Bugün genel merkezde toplanacak parti meclisi üyelerinin sahada karşılaştıkları olayları Kılıçdaroğlu’na aktarması bekleniyor. Yeni MYK’nin yarın açıklanacağı, Kılıçdaroğlu’nun da yeni haftaya yeni kurmaylarını toplayarak başlayacağı belirtiliyor. Bugün ayrıca Meclis’teki görevlendirmelere ilişkin de seçim yapılması bekleniyor.

KURULTAYDA ADAY OLMASI BEKLENİYOR

CHP​ Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sonbaharda gerçekleştirilmesi planlanan kurultayda yeniden aday olması beklenirken yerel seçimlere de partisinin lideri olarak girmeyi planlandığı ifade edildi. 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...