Tgrt Haber

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yeni 'seccade' savunması: Hiçbir kutsala saygısızlık etmem, seccadeyi görmedim

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
01 Nisan 2023 21:05 - Güncelleme : 01 Nisan 2023 21:15

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ayakkabısıyla seccadeye basıp poz verdiği anlara tepkiler çığ gibi büyürken Kılıçdaroğlu'ndan yeni bir savunma geldi. Saadet Partisi'nin iftar buluşmasından konuya ilişkin açıklama yapan, Kılıçdaroğlu, "Fotoğraf çektirmek isteyenler vardı. Kalabalıktı. Yerdeki seccadeyi görmedim" dedi. 

CHP​ Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu​, Saadet Partisi​'nin iftar​ buluşmasında 14 Mayıs seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. CHP lideri, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu​'nun katıldığı bir iftar yemeğinden sonra seccadeye ayakkabıyla basıldığı ana ait çekilen fotoğrafa ilişkin yeni bir açıklama yaptı. 

"SECCADEYİ GÖRMEDİM" 

Kılıçdaroğlu, verilen görüntü üzerinden kendisine operasyon yapıldığını iddia ederek, "Yerdeki seccadeyi görmedim. Şimdi o kare üzerinden operasyon yapıyorlar. Açıkça söyleyeyim; ben onların operasyonunu umursamam. Ben samimi olarak üzgünüm" dedi. 

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yeni 'seccade' savunması: Hiçbir kutsala saygısızlık etmem, seccadeyi görmedim

Fotoğraf çekinmek istenleri kırmak istemediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Ben, ailem, eşim, çocuklarımız, asla ve asla hiçbir kutsala saygısızlık etmez, bunu da bilmenizi isterim. Hem bu benim hayat tarzıma, hayat görüşüme ve var oluşuma aykırı. Böyle iftiralardan, operasyonlardan, siz samimi Müslümanlara söylüyorum ve sözlerime yeniden başlıyorum" ifadelerini kullandı. 

HAMZA DAĞ'DAN TEPKİ GELMİŞTİ 

Tepki çeken fotoğrafla ilgili paylaşım yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Ayakkabınız ile bastığınız yer, Müslümanların secde ederken kullandığı seccadedir. Kılılıçdaroğlu" diyerek eleştirmişti.  

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Turgut baki 2 Nisan 2023 05:39

Sayın Kılıçdaroğlu sen görmedin eyvallah da yanındakiler demi görmedi yapmış olduğun açıklamalar belde inandırıcı degil

Serkan 2 Nisan 2023 04:47

Sen görmedin de yanındakilerde i görmediyalancı sen kimlere mesajgönderdin onu açıkla

Dağlar 1 Nisan 2023 23:17

Sen kutsala saygısızlık etmezsin ama sana ettiriyorlar birde gözlerin görmüyor kulakların duymuyor

Sonraki Haber Yükleniyor...