Tgrt Haber

Kılıçdaroğlu, danışman krizi hakkında konuştu: Mesajları bilseydim atamazdım

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: Ajanslar
03 Eylül 2023 18:54 - Güncelleme : 03 Eylül 2023 19:00
Kılıçdaroğlu, danışman krizi hakkında konuştu: Mesajları bilseydim atamazdım

Seçim yenilgisi sonrası değişim tarışmalarının yoğunlaştığı CHP'de bu kez 'danışman krizi' patlak verdi. CHP'yi 'darbeci' olmakla suçlayan Mahpeyker Yaman isimli kişinin 'genel başkan danışmanı' olarak atanması hakkında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ilk kez konuştu. Kılıçdaroğlu, "Bu mesajlarını bilseydim elbette atamazdım" dedi.

14-28 Mayıs seçimleri sonrası değişim tartışmalarının yaşandığı CHP'de krizlerin ardı arkası kesilmiyor. 26 Mayıs'ta CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından 'Kadın ve Aile Politikaları'ndan sorumlu danışman olarak Perinaz Mahpeyker Yaman'ın getirildiği iddiaları parti çevresinde ciddi tepkiye yol açtı.

CHP liderinin yeni danışmanı olduğu iddia edilen Yaman'ın, geçmiş dönemde CHP'yi "darbeci" olmakla suçladığı paylaşımları da sosyal medyada gündem oldu.

'ARAŞTIRMA YAPACAK ZAMANIM YOKTU'

Eleştiriler sonrası açıklamada bulunan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “O günler koşullarında araştırma yapacak zamanım yoktu. Bu mesajlarını bilseydim elbette atamazdım” dedi.

'SEÇİMDEN SONRA GÖREVİ BİTTİ'

HalkTV'den Fikret Bila'ya konuşan Kılıçdaroğlu, bir arkadaşının tavsiyesi üzerine Yaman'ı danışman olarak getirdiklerini belirterek şunları söyledi:

“O günler koşullarında araştırma yapacak zamanım yoktu. Bu mesajlarını bilseydim elbette atamazdım. AK Parti Kadın Kolları’nda çalışmış. Hayatın gerçeğini görmüş CHP’ye geçmek ve CHP için çalışmak istiyor' dediler. Batman’da desteği olan bir isim, bu ilde katkısı olur diye önerildi. Ben de o günlerde bir gün bir ilde, ertesi gün başka ilde çalışıyorum.

Oradan oraya koşturuyorum. İncelemeye zamanım yoktu. Danışmanları bölgelerinde etkili olan isimlerden seçiyorduk ki seçim öncesi gidip orada çalışsınlar. Çoğu bu amaçla alınmıştır. Seçimden sonra da hepsinin görevi bitti. Kamudan gelen danışman arkadaşlarımız hariç."

ATANMA BELGESİNİ PAYLAŞMIŞTI

Perinaz Mahpeyker Yaman’ı Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turundan hemen önce, 26 Mayıs’ta danışman olarak atandığının açığa çıkması CHP'de krize yol açmıştı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem ve Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka, Yaman’ın danışman olduğu iddiasını yalanlamıştı. Ancak Yaman’ın danışman olarak atandığı tarihte, atanmasına ilişkin yazıyı hesabından paylaştığı, yerel gazetelere açıklama yaptığı ortaya çıkması tartışmaların alevlenmesine yol açtı.

 

Kaynak: Ajanslar
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...