Tgrt Haber

Kılıçdaroğlu-İmamoğlu zirvesinden ortak karar! Görüşmenin ayrıntıları sızdı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
15 Haziran 2023 10:18 - Güncelleme : 15 Haziran 2023 10:36

Seçim sonrası partide köklü bir değişim talep eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün Ankara'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. İki ismin görüşmesinin detayları basına sızarken, zirveden ortak karar çıktı.

Seçim sürecinin ardından değişim​ rüzgarları esen Cumhuriyet Halk Partisi'nde yönetim parti içindeki taleplere kulak verip kongre​ kararı aldı. Seçim başarısızlığından ötürü 'değişim' vurgusu yapan İstanbul Büyükşehir Belediye BaşkanıEkrem İmamoğlu, mayıs ayındaki seçimlerden bu yana üçüncü kez Ankara'ya giderek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu​ ile buluştu.

BBC Türkçe'nin aktardığı habere göre; Çankaya Belediyesi’nin Ahlatlıbel tesislerinde gerçekleşen ve 2 saate yakın süren görüşme sonrası gazetecileri el sallayarak selamlayan İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu herhangi bir açıklama yapmadı.

GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN İLK MESAJ

Görüşmenin ardından İstanbul’a dönen İmamoğlu, havaalanında da gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı. İBB Başkanı sadece “Genel Başkanımızla her zaman görüşüyoruz zaten, güzel olacak her şey” demekle yetindi.

Kılıçdaroğlu-İmamoğlu zirvesinden ortak karar! Görüşmenin ayrıntıları sızdı

İMAMOĞLU SEÇİM İSTİYOR

Seçimlerin hemen ardından CHP’de köklü değişim talebini dile getiren İmamoğlu’nun partide genel başkan değişimini de kapsayacak kapsamlı bir değişiklik istediği biliniyor. İmamoğlu'nun Kılıçdaroğlu'na değişim talebinin gerekçelerini ve önerilerini anlattığı öğrenildi.

İmamoğlu’nun doğrudan kendi adaylığını gündeme getirmediği, ancak yeni bir ismin genel başkanlığında seçime gidilmesi önerisinde bulunduğu belirtiliyor.

ZİRVEDEN ORTAK KARAR

Kulislere yansıyan bilgilere göre İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Salı günkü grup toplantısında dile getirdiği “Değişimin önünü sonuna kadar açacağım” sözlerini anımsattı ve değişime öncülük etmesini istedi. Ekrem İmamoğlu aksi takdirde yerel seçimlerde İstanbul’un da kaybedilebileceği endişesini dile getirdi.

Kılıçdaroğlu’nun hem ülke konjonktürü, hem de yaz aylarında yaşanacak kongre süreçlerine işaret ederek, “Sürece birlikte bakarız” cevabı verdiği öğrenildi. Görüşmede gündem başlıklarından biri de İmamoğlu hakkında açılan davalar ve siyasi yasak kararıyla ilgili süreç oldu.

GÖRÜŞ AYRILIKLARI GÜNYÜZÜNE ÇIKTI

CHP kaynaklarına göre Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu arasında “baba-oğul” ilişkisi çerçevesinde bir görüşme gerçekleşti ancak iki isim arasında görüş ayrılıkları sürüyor. Bu görüş ayrılığının temelini ise Kılıçdaroğlu’nun İmamoğlu’nun bir dönem daha görevine devam etmesi, genel başkanlık tartışmasının yerel seçimlerden sonraya bırakılması eğiliminde olması gösteriliyor.

İki ismin şimdiden somut bir tavır alması için erken olduğu, değişim talebinin tabanda ve parti örgülerinde yansımasına göre İmamoğlu’nun adaylık konusundaki tutumunu netleştireceği ifade ediliyor.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...