Tgrt Haber

CHP'de kılıçlar çekildi! Kılıçdaroğlu İBB adaylığında İmamoğlu'nun üstünü çizdi 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
08 Haziran 2023 17:55 - Güncelleme : 08 Haziran 2023 17:55
CHP'de kılıçlar çekildi! Kılıçdaroğlu İBB adaylığında İmamoğlu'nun üstünü çizdi 

Seçim mağlubiyetinin ardından CHP'de sular durulmuyor. Ekrem İmemoğlu'nun 'değişim' çağrısının ardından Kılıçdaroğlu'nun çevresi, İBB adayı olarak Sarıgül'ü gösterme fikrini dillendirdiği iddia edildi. Sarıgül'den söz konusu iddialara jet cevap geldi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından gözler muhalefet cephesine çevrildi. CHP​ tabanı ve seçmenindeki 'değişim' ısararı sonrası reaksiyon alan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu​, bu çağrının başını çeken kişi haline geldi. 

Tüm bunlar yaşanırken gazeteci Candaş Tolga Işık​'tan çarpıcı bir iddia geldi. Işık Twitter hesabından yaptığı açıklama, "Kılıçdaroğlu'nun yakın çevresi, İBB adayı olarak Mustafa Sarıgül​'ü gösterme fikrini dillendirmeye başladı" dedi. 

"SANA SÖZ BELEDİYELERİ DE KAYBEDECEĞİZ!"

Gazeteci Işık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu​'nun  yakın çevresinin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı adayı olarak, Ekrem İmamoğlu yerine Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı ve CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül'ün adını dillendirilmeye başlandığını iddia etti. 

Işık Twitter hesabından, "Kılıçdaroğlu'nun yakın çevresi değişim talebi karşılıksız kalınca Kemal Bey'le ipleri koparan Ekrem İmamoğlu yerine İBB adayı olarak Mustafa Sarıgül'ü gösterme fikrini dillendirmeye başladı. Sana Söz belediyeleri de kaybedeceğiz!" dedi.  

MUSTAFA SARIGÜL'DEN İDDİLARA JET CEVAP

Candaş Tolga Işık, söz konusu iddialara ilişkin Mustafa Sarıgül'ün kendisini aradığını belirterek, "Az Ônce Mustafa Sarıgül aradı, 'Şu ana kadar bana gelen böyle bir şey olmadı. Ama şimdiden söyleyebilirim ki benim açımdan böyle bir adaylık söz konusu değil, olamaz da. Ben geri dönüp bakmam! Ayrıca bunu parti içinde kim dillendiriyorsa bilsin ki CHP'ye iyilik yapmıyor' dedi" ifadelerine yer verdi. 

https://twitter.com/ctisik/status/1666755732585304064

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Süleyman 8 Haziran 2023 18:50

Merak etme, yakında kendi ismini de çizeceksin...

Sonraki Haber Yükleniyor...