Tgrt Haber

Kılıçdaroğlu İngiltere ile imzalanan 'yasa dışı göç anlaşması'na çıkıştı

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
10 Ağustos 2023 20:31 - Güncelleme : 10 Ağustos 2023 21:56
Kılıçdaroğlu İngiltere ile imzalanan 'yasa dışı göç anlaşması'na çıkıştı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin Avrupa’ya sığınmacı akışını yavaşlatmak amacıyla İngiltere ile imzaladığı anlaşmaya tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, söz konusu anlaşmayı İngiltere'nin açıklamasını son derece 'vahim ve sorunlu' olarak niteledi

Türkiye​ ile İngiltere arasında "insan kaçakçılığı yapan şebekeleri engelleme ve çökertme" amacıyla biranlaşma imzalandı.

Anlaşmanın içerisinde kolluk kuvvetleri konusunda mevcut işbirliğinin geliştirilmesi, yeni bir Türk polis merkezinin kurulmasının desteklenmesi, kaçakçılara karşı mücadele edilmesi, bot ticaretinin engellenmesi ve gümrük verilerinin hızla aktarılması gibi konular yer alıyor.

"ANLAŞMA VAHİM VE SORUNLU"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda anlaşmaya tepki gösterdi. 

Anlaşmanın Türkiye'ye müdahale anlamına geldiğini belirten Kılıçdaroğlu,"Ne kadar süslü laflarla paketlenirse paketlensin sonuçta bu birilerinin iç sistemimize müdahalesidir. Hem anlaşmanın hem de bizde kurulacak Mükemmeliyet Merkezi’nin Türkiye Cumhuriyeti tarafından değil de, İngiltere tarafından duyurulması son derece vahim ve sorunlu" dedi.

Kılıçdaroğlu açıklamasının devamında şunları söyledi:

"İngiliz basınında ayrıca bunun ardından, AB ile yaptığımız geri kabul anlaşmasının benzerinin Türkiye- İngiltere arasında yapılmasının gündeme geleceği de yazılıyor. Cumhurbaşkanlığının, Dışişleri Bakanlığı’nın, İçişleri Bakanlığı’nın, Londra Büyükelçiliği’nin, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün internet sitelerinde de bu konuyla ilgili şu ana kadar bir açıklama yok… "

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Süleyman21 Ağustos 2023 10:48

Sen Türk ve İslam düşmanlığından başka ne bilirsin ki!!!

Sonraki Haber Yükleniyor...