Tgrt Haber

'Kılıçdaroğlu istifa etmeli mi?' anketine CHP liderine soğuk duş!

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
25 Haziran 2023 18:18 - Güncelleme : 25 Haziran 2023 18:22
'Kılıçdaroğlu istifa etmeli mi?' anketine CHP liderine soğuk duş!

Cumhurbaşkanlığı seçiminden mağlubiyetle ayrılan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığı için 'değişim' çağrıları sürerken Farklı partilerden 2 bin 113 kişiyle yapılan ankette, "Kılıçdaroğlu'nun CHP genel başkanlığına devam etmesini mi yoksa istifa etmesini mi istersiniz?" sorusu yöneltildi. Partiler farklı olsa da cevaplar değişmedi. 

Seçimlerden mağlubiyetle ayrılan CHP​'de sular durulmuyor. Alınan sonuçların ardından 'değişim' çağrılarıyla çalkalanan ana muhalefet partisinde, Kılıçdaroğlu​'na tepkiler yükseliyor. Kılıçdaroğlu, bir taraftan parti içinde MYK ve danışmanlar seviyesinde bir takım değişimlere imza atarken bu değişimden kendisini muaf tuttu.  

Tüm bunlar yaşanırken Metropoll'den 2 bin 113 kişilik 'Kılıçdaroğlu istifa​ etmeli mi?' anketi geldi. 

PATİLER FARKLI, SONUÇLAR AYNI

MetroPOLL Araştırma, Haziran 2023 tarihli anketinde yurttaşlara, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun görevine devam etmesini mi yoksa istifa etmesini mi istersiniz?" sorusunu yöneltti. Ankete katılan yurttaşların yüzde 60,7’si Kılıçdaroğlu’nun istifa etmesini istedi. 

Yüzde 31,4’ü ise Kılıçdaroğlu'nun görevine devam etmesi gerektiğini söylerken yüzde 7,9 ise "Fikrim yok/Cevap yok" cevabını verdi. Parti bazında bakıldığında; CHP seçmenininyüzde 60'ı, Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesini istedi. İYİ Parti seçmeninin yüzde 81'i, HDP/YSP seçmeninin yüzde 60'ı "Kılıçdaroğlu istifa etmeli" dedi. 

ZAFER PARTİSİ İLK SIRADA

Zafer Partili seçmenin yüzde 88'i, TİP seçmeninin yüzde 66,7'si Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesini istedi. İktidar partilerine bakıldığında ise AKP seçmeninin yüzde 60'ı Kılıçdaroğlu istifa etsin derken, bu oran MHP'de yüzde 58 olarak ölçüldü. 

 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...