Tgrt Haber

"Kılıçdaroğlu aday olacak mı?" sorusuna Yardımcısı Bülent Kuşoğlu noktayı koydu!

14 Haziran 2023 15:09 - Güncelleme : 14 Haziran 2023 17:42
"Kılıçdaroğlu aday olacak mı?" sorusuna Yardımcısı Bülent Kuşoğlu noktayı koydu!

Seçim mağlubiyeti sonrası tepkilerin odağında olan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yapılması planlanan kurultayda aday olup olmayacağı merak ediliyor. Konuya ilişkin yardımcısı Bülent Kuşoğlu canlı yayında dikkat çeken açıklamada bulundu.

Seçimlerin ardından siyaset arenasından en çok konuşulan isim CHP​ Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu​ oldu. Aldığı mağlubiyetin ardından gerek parti içinden gerekse seçmen tarafından hedef tahtasına oturtulan Kılıçdaroğlu'na 'istifa' çağrıları yükselmeye devam ediyor. Kılıçdaroğlu'nun yapılması planlanan kurultayda da aday olup olmayacağı merak edilirken, Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'dan konuya ilişkin açıklama geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, katıldığı Sözcü TV canlı yayınında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurultayda yeniden aday gösterileceğini söyledi.

"ADAY GÖSTERECEĞİZ AMA YARIŞ ÇOK ADİL BİR ŞEKİLDE YAPILIR"

Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon yayınında, 'Kurultayda aday mısınız?' sorusuna cevap vererek, "Aday olmam, aday gösterilirim" ifadelerini kullanan Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözlerine ilişkin konuşan Kuşoğlu, şunları kaydetti:

"(Kılıçdaroğlu'nu) Partiden bir kesim muhakkak aday gösterecektir. Geçmişte de öyle oldu. Aday göstereceğiz ama Cumhuriyet Halk Partisi'nde bu yarış çok adil bir şekilde yapılır. Herkes aday olabiliyor, geçmişte de oldu. İnönü zamanından beri biliyorsunuz. En son Muharrem ince, Kemal Kılıçdaroğlu yarışı oldu. Şimdi de benzeri şekilde yarış söz konusu olabilir."

Kılıçdaroğlu

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

Geçtiğimiz günlerde, canlı yayında önemli açıklamalarda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, adaylık​ konusunda şu ifadeleri kullanmıştı; "CHP'de kişiler önemli değil. Değişimin önünü açtık. Aday olup olmamanın hiçbir önemi yok. Kurultayda gidip de 'Ben adayım' demem. Ama getirip işi yine kişiye getiriyoruz. Değişim olmayan bir hayat var mı? Hayatın her alanında değişim var. Partinin yetkili organları kimin aday olup olmayacağına karar verecektir. Bu partide herkes gelip genel başkanlığa aday olabilir. Ben kurultay​ kararı aldım, gelsin aday olacaklar çalışsın."

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ali14 Haziran 2023 16:33

Devam, devam . Senin gibisini bir daha bulamayız!!!???

Sonraki Haber Yükleniyor...