Tgrt Haber

Kılıçdaroğlu, Ahmet Davutoğlu'nun 'kriz çıkar' sözleriyle ilgili konuştu

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
15 Ocak 2023 00:13 - Güncelleme : 15 Ocak 2023 04:13
Kılıçdaroğlu, Ahmet Davutoğlu'nun 'kriz çıkar' sözleriyle ilgili konuştu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na katıldığı bir canlı yayında Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu'nun 'kriz çıkar' sözleri hatırlatıldı. Davutoğlu'nun tartışmaya neden olan sözleri üzerine açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, Davutoğlu'nun tavrını doğru buldu. "Masada adaylığınız gündeme geldi mi? Cumhurbaşkanı adayı olacak mısınız?" sorusuna da cevap veren Kılıçdaroğlu, "Son toplantıda cumhurbaşkanlığı adaylığı konuşulmadı. Herhangi bir tartışma da olmadı. Bu konuda liderler acele de etmiyorlar" dedi.

Haziran ayında yapılması planlanan seçimin o dönemde gerçekleştirilecek sınavlar, okul tatili ve Kurban Bayramı gibi nedenlerden dolayı tarihinin öne çekilme ihtimali var... Muhalefetin oluşturduğu 6'lı masa seçimlere az bir süre kalmasına rağmen halen cumhurbaşkanı adayını açıklamazken masada yer alan parti liderlerinin açıklamaları Türkiye​'nin gündemine bomba gibi düşüyor... Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı cumhurbaşkanı modeli tepkilere neden olurken "Bir Cumhurbaşkanı seçtiniz diyelim. O Cumhurbaşkanı 'Sizin oyunuz düşüktü, ben bu kararı veriyorum' derse..." sorusuna Davutoğlu'nun "Bunu dediği anda kriz çıkar, Meclis desteğimizi çekeriz, ülke seçime gider" şeklindeki cevabı da gündem olmuştu. TV100'e konuk olan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu​'na Davutoğlu'nun bu sözleri hatırlatıldı. Kılıçdaroğlu, "'Efendim birisi dese ki sizin oyunuz kaç? Dolayısıyla siz konuşmayın, size hak verilmesin' derlerse 'O zaman kriz çıkar' diyor. Doğru." dedi.

"Masada adaylığınız gündeme geldi mi? Cumhurbaşkanı adayı olacak mısınız?" sorusuna da cevap veren Kılıçdaroğlu, "Son toplantıda cumhurbaşkanlığı adaylığı konuşulmadı. Herhangi bir tartışma da olmadı. Bu konuda liderler acele de etmiyorlar" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Altılı masada cumhurbaşkanı adayının nitelikleri konusunda görüş birliğine vardık. Son toplantıda cumhurbaşkanı adaylığı konuşulmadı. Bu konuda liderler acele de etmiyorlar.

"VATANDAŞ ADALET İSTİYOR"

Marmaris'te yangın çıkıyor, yangın bölgesine giden bakan 'Cumhurbaşkanımızın talimatıyla yangınları söndürmeye başladık' diyor. Yani talimat gelmese yangını bile söndüremeyecekler. Yargının tarafsız olması lazım. A kişi B kişi demeden, gerçekten hukukun üstünlüğüne inanmalı ve karar vermeli. Yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı son derece önemli. Vatandaş adalet istiyor.

"DEMOKRATİK SÜRECE AYKIRI BİR KARAR VERİLİYOR"

Olay, bir şikayetle başlıyor. Olabilir. Olay yargıya intikal ediyor. Yargıç görevini yapıyor, dosyaya bakıyor. Fakat gelen siyasal telkinlere kapalı bir yargıç olduğu ortaya çıkıyor. İlk dosyaya bakan yargıca 'ceza ver' deniliyor. Yargıç 'hayır' diyor. Onun üzerine bu yargıç Samsun'a sürülüyor. Yerine başkası atanıyor. Bu yargıç saraydan gelen talimatları yerine getiren bir yargıç. Karar avukat olmadan açıklanıyor. Hukuk ve yargı tarihinde bir ilktir. Başlangıçtan itibaren bir yanlışlıklar zinciri başlıyor. Demokratik sürece aykırı bir karar veriliyor. Amaç, Ekrem Bey'i bulunduğu yerden almak.

'ERDOĞAN, İMAMOĞLU'NA SALDIRIYOR'

Erdoğan'ın tek yüzük hikayesi vardı. Şimdi bırakın yüzükleri yurt dışındaki mal varlıklarını hepimiz biliyoruz. Erdoğan şu anda kendisini korumakla yükümlü hissediyor. Koltuktan gitmenin kendisi için ağır bir maliyet doğuracağını biliyor. O yüzden yargıyı kullanarak Ekrem Bey'e saldırıyor. Bana da saldırıyor. Ekrem Bey'e neden saldırıyorlar? Çünkü iş yapıyor. Ekrem Bey 10 metro inşaatını aynı anda başlatan metropolün belediye başkanıdır. Kimse cehennemin kapılarını aralamasın dedim. Bunun çok ağır bir söz olduğunu sıradan bir vatandaş da bilir. Umarım Ekrem Bey'e bu cezalar yazılmaz. Eğer beklentilerimiz olmazsa, yargı sarayın talimatını yerine getiren bir mekanizmaya dönüşürse gereğini yapacağız. Bunu şimdi açıklamayı doğru bulmuyorum. Ekrem Bey'i niye almak istiyorlar? İstanbul'un rantı var. İstanbul'un rantından beslendiler.

ALİ BABACAN VE AHMET DAVUTOĞLU'NUN AÇIKLAMALARINA NE DİYOR?

Bakanlıklar son toplantımızda konuşulmadı. Hepimiz Türkiye'nin geleceğinden endişe duyuyoruz ve endişeyi gidermek için bir aradayız. Ülkemizde demokrasi istiyoruz. 6 lider de ülkeye huzur gelsin istiyor. Bizi bir araya getiren temel hedef demokrasiyi ülkemize yeniden getirmek. Sayın Davutoğlu'nun ve Sayın Babacan'ın konuşmalarını okuma imkanımız oldu. Sayın Babacan'a soruyorlar. 'Cumhurbaşkanı adayı olursam kazanırım' diyor. Doğru. Adayımızın kazanması için çalışıyoruz. Sarayın bütün hedefi 'bu altılı masayı nasıl dağıtırım?' Hiç kimse meraklanmasın. Bizim dağılma gibi bir durumumuz yok. Gerçekten kararlıyız. Akıl, akıldan üstündür. Benim görmediğimi başka bir lider görebilir. Uygarca bir araya gelip, bir meseleyi konuşmanın kavga etmek olmadığını herkesin bilmesi lazım. Meral Hanım son derece sağduyulu hareket ediyor. Diğer liderler de öyle. Görüş farklılıkları olabilir. Cumhurbaşkanı adayı vesayet altında olmayacak. Liderler cumhurbaşkanını destekleyecekler. Bunu zaten açıkladık"

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...