Tgrt Haber

Kılıçdaroğlu'na bir darbe daha! Artık İmamoğlu'nun yanında

18 Temmuz 2023 10:04 - Güncelleme : 18 Temmuz 2023 11:38
Kılıçdaroğlu'na bir darbe daha! Artık İmamoğlu'nun yanında

Seçimler öncesi CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun "Adalet Bakanı" adayı olarak lanse edilen CHP Parti Meclis üyesi Muharrem Erkek, Ekrem İmamoğlu'nun safına geçti. Erkek, Çanakkale'de Kılıçdaroğlu'na karşı "değişim" listesi çıkardı..

CHP​'de seçim yenilgisinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi​ (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu​'nun başlattığı değişim hareketi parti içinde taşları yerinden oynatmaya devam ediyor.

KENDİ LİSTESİNİ OLUŞTURDU

Kılıçdaroğlu​'nun Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde "Adalet Bakanı" yapmayı düşündüğü iddia edilen CHP Parti Meclisi üyesi Muharrem Erkek​, memleketi Çanakkale'de devam eden delege seçimleri kapsamında "değişim" listeleri çıkardı.

Sabah'ın haberine göre, yaklaşık 2 hafta önce İmamoğlu ve beraberindeki siyasilerle İstanbul'da gizli bir toplantı yaptığı ortaya çıkan Erkek, memleketinde delege avı için büyük bir operasyon başlattı. Kentteki ön seçimlerde CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın da desteklediği mavi listeye karşı "değişim" listesi oluşturan Erkek, Merkez ilçeye bağlı Çınarlı, Karacaören, Işıklar ve Güzelyalı köylerinden "beyaz liste" çıkardı.

BÖKE DE KARŞI CEPHEYE GEÇMİŞTİ 

Öte yandan Kılıçdaroğlu'nun 28 Mayıs'taki  Cumhurbaşkanlığı Seçimi'ni kazanması halinde kabinesinde görev vermeyi düşündüğü CHP'li isimlerden Selin Sayek Böke de İmamoğlu'nun yanında saf tutmuştu. Aile Bakanlığı için adı geçen Böke Kılıçdaroğlu'na cephe alırken  CHP liderinin, Dışişleri Bakanı olarak görevlendirileceği konuşulan Ünal Çeviköz ise seçim hezimeti sonrası danışmanlık görevinden tasfiye edilmişti.

Buna karşın Enerji Bakanı olarak atanması beklenen CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın ise Kılıçdaroğlu'na bağlılığını sürdürüyor.

4 isim de kabinede yer almayı bekledikleri için milletvekili adaylığına başvuru yapmamıştı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...