Tgrt Haber

Kılıçdaroğlu'na 'diktatör' suçlaması! CHP'de kazanlar kaynıyor

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: CNN Türk
29 May 2023 15:38 - Güncelleme : 29 May 2023 16:01
Kılıçdaroğlu'na 'diktatör' suçlaması! CHP'de kazanlar kaynıyor

Seçim hezimeti sonrası CHP'nin eski milletvekillerinden Mehmet Sevigen, Kemal Kılıçdaroğlu'nu istifaya çağrısını yinelerken, sert ifadeler kullandı: "İnsanlar ona güvenmiyor... CHP'yi diktatör gibi yönetiyor..."

İkinci tur Cumhurbaşkanı Seçimi'nden yenilgiyle ayrılan Millet İttifakı​ cumhurbaşkanı adayı ve CHP​ lideri Kemal Kılıçdaroğlu​ CHP'de kazanların kaynamasına neden oldu. Parti tabanında Kılıçdaroğlu'nun istifasını isteyenlerin sesleri daha yüksek sesle çıkmaya başladı. CHP'nin ağır toplarından eski milletvekili Mehmet Sevigen​, sert sözlerle eleştirdiği CHP liderini istifaya davet etti.

Açılan Sandık% 100Seçim Sandığı
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
2. Tur
% 52.18
27,580,965
1. Tur
% 49.52
26,086,097
KEMAL KILIÇDAROĞLU
KEMAL KILIÇDAROĞLU
2. Tur
% 47.82
25,300,624
1. Tur
% 44.88
23,873,505
Son güncelleme: 2023-12-15 10:46:01
Veriler: İhlas Haber Ajansı

"HAYALLERİMİZİ ELİMİZDEN ALDI"

28 Mayıs seçim sonucunu değerlendiren Sevigen'in açıklamalarından satır başları: "Yıllardır CHP'ye emek verdik ama birkaç kişinin hatasıyla insanların umutlarını elinden aldık. Ben CHP'liyim. Bu parti bana vekillik, bakanlık verdi. İstiyorduk ki iktidar olalım. Hayalimiz hep böyleydi ama Kemal Bey bizim hayallerimizi elimizden aldı. Kendimize de kızgınlığımız var Kemal Bey'e de.

"KENDİNİ ÖN PLANA ATTI"

Dün gece banklarda yatan çocukları görseydiniz, Kemal Bey gitti sıcak yatağında yattı. Çünkü Kemal bey CHP'li değil ki. Geçen seçimden daha düşük oy aldık. Emek vermenin, kavga etmenin farkında değil. Tayyip bey nasıl motive etti, hizmetlerini, çalışmalarını anlattı; bu ülkeyi ben yönetirim dedi. Kemal Bey kendini ön plana attı!

Kılıçdaroğlu'na 'diktatör' suçlaması! CHP'de kazanlar kaynıyor

"ALTILI MASA ARKADAN VURDU"

Altılı masayı kim bir araya getirdi, orada altılı masa var mı? Kemal Bey'i arkadan vuran onlar oldu. Burada bizim kızgınlığımız, eline bir kağıt alıyor önüne gelenle imzalamaya gidiyor. Ülkeyi yönetmeye talip olan, Ümit Özdağ'ın önüne kağıt alıp gider mi? Zaten Güneydoğu'da vatandaşlar oy vermiş, onları küstürmenin ne anlamı var. Ali Babacan'ın, Davutoğlu'nun bir tek oyu yok.

MERAL AKŞENER'İN ÇIKIŞINI HATIRLATTI

Halkı anlayamadık biz. Güven duymuyorlar. Meral Hanım lütfen aday olmayın demişti. Siz aday olursanız iyi parti seçmeni size de bize de oy vermiyor, demişti. Bir, bir buçuk sene önce kamuoyu yoklaması yapılıyordu. Kemal bey 4., 5. çıkıyordu. Sağ seçmeniz, bizim seçmenimiz Kemal Bey'e oy vermez, ittifak kuralım kendimiz" dediler.  İstifa etsin demiştim. Yerel yönetimleri de kaybetmeyelim, bütün feryadım bunadır.

SOKAĞA ÇIKAMAZ

Herkes kendi mücadelesini yaptı. Mücadelenin sonu kazanmaktır. Genel başkansınız diye orada mücadele ediyorsunuz. Altılı Masa etrafındakilerin hiçbiri mücadele etmedi. O 40 vekil istifa etsin, gitsin. 5 tane daha vekil verin de grup kuralım diyor. Nasıl yüzsüzlük bu? 40 haramiler geldi çöktüler partiye.  Kemal Bey'in istifa etmesi lazım. Sokağa çıkamaz. Bu hırs niye? Gencecik arkadaşlar var biri çıkar. Türkiye'nin geleceğini peşkeş çekiyorlar. Biraz da sosyal demokratlar yönetsin.

"DİKTATÖR GİBİ YÖNETİYOR"

CHP şu an demokratik bir parti değil. Diktatör gibi yönetiyor Kemal bey. Kemal bey bu bu olacak diyor, kimse sesini çıkarmıyor. Biz ön seçim yapardık, bunu unuttuk. Bunlar bizim tüzüğümüzden dilimizden çıktı. Gizli kültürlerimiz vardı, Kemal bey sayesinde unuttuk gitti. Tek adamlığı Kemal bey yapıyor. Türkiye için Kemal beyin söylediklerinden aklınızda ne kaldı. Türkiye'nin güneyindeki tezkereye oy kullanır mı? Bizim bütünlüğümüz birliğimiz daha önemli değil mi? SHP DEP ile işbirliği yaptığı için sahillerde oy alamadı. Bu parti CHP'nin devamı olamaz diye eleştirmişti Ecevit.

YEREL SEÇİM İTİRAFI

İlk defa bir sağ parti bu kadar güçlü gelmemiştir. Parlamentoda muhafazakar sağ 400 küsür vekil var. Tayyip bey bunların hepsini toplayabilir. Hepsi gidebilir oraya. Mavi vatana, Kıbrıs'a, işçiye emekliye nasıl bakıyoruz. Babacan ile Davutoğlu ile ortak noktamız yok. Bunların tek ortak noktası Erdoğan düşmanlığadır. Kemal bey kaldığı müddetçe bu belediyeleri de kaybedeceğiz. Atatürk'ten daha çok partinin başında kaldı ve tüm seçimleri kaybetti. Yerel seçimleri de HDP oyları ile kazandık."

Kaynak: CNN Türk

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...