Tgrt Haber

Son dakika! Kılıçdaroğlu'ndan 'adaylık' açıklaması: Altılı masa ismim üzerinde uzlaşırsa hazırım

05 Eylül 2022 10:08 - Güncelleme : 05 Eylül 2022 10:48
Son dakika! Kılıçdaroğlu'ndan 'adaylık' açıklaması: Altılı masa ismim üzerinde uzlaşırsa hazırım

Son dakika haberi: CHP lideri Kılıçdaroğlu, katıldığı bir televizyon programında 'Cumhurbaşkanı adaylığı'na ilişkin soruya yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, altılı masanın kendi ismi üzerinde uzlaşması durumunda hazır olduğunun mesajını verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu​, Fox TV'de katıldığı Çalar Saat programında İsmail Karagöz'ün sorularını cevapladı.

'ALTI LİDER ORTAK MİTİNG YAPABİLİRİZ'

Altılı masada çatlak olduğu iddialarını yorumlayan Kılıçdaroğlu, böyle bir durumun olmadığını ifade ederek "Altı ayrı lideriz, demokrasi​ istiyoruz, hak ve özgürlük istiyoruz. Birisi konuşuyor diğerleri biat ediyor, bizde öyle bir şey yok. Herkes düşüncesini söyler. Bugüne kadar açıkladığımız bildirilerde altı parti liderinin de imzası var. Buyursunlar onlar da yapsınlar. Altı lider ortak miting de yapabiliriz ayrı ayrı da yapabiliriz. Sorun miting değil bu sistem. Bu sistem Türkiye’yi felakete götürüyor" diye konuştu.

Son dakika! Kılıçdaroğlu'ndan 'adaylık' açıklaması: Altılı masa ismim üzerinde uzlaşırsa hazırım

CUMHURBAŞKANI ADAYLIĞI

Altılı altılı masanın kendi ismi üzerinde uzlaşması durumunda aday olup olmayacağına ilişkin soruyu da cevaplayan Kılıçdaroğlu, "Hazırım" mesajı verdi. Kılıçdaroğlu, buna altını masanın karar vereceğinin altını çizerek "Oturacağız ben verdiğim sözü tutan bir insanım. Altı lider oturur, belirler, açıklarız. Hep birlikte destek veririz. Türkiye Cumhuriyeti​ devletinin 13. Cumhurbaşkanı da uzlaşma kültürünü esas alarak çünkü demokrasilerde asıl olan uzlaşmadır, ülkemizi aydınlığa çıkarmak zorundayız. Altılı masa ismim üzerinde uzlaşırsa hazırım. Devletin nasıl yönetilmesi gerektiği belli" ifadelerini kullandı.

'CUMHURBAŞKANI YARDIMCILARI BELLİ' İDDİALARI

Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda yardımcılarının belli olduğu iddialarına ise "Bu tartışmalar olur. Biz ama kendi aramızda bu konuları hiç görüşmedik. Kendi aramızda görüşmediğimiz konularda benim özel bir düşünce ifade etmem asla doğru değil. Birbirimize söz verdik" şeklinde cevap verdi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Biz hemen süratli bir şekilde hasar tespit komisyonu verileri getirecek. İlk yapacağımız şeylerden biri israfın önlenmesidir. Bütün partilerin bu konuda çalışmaları var. Yazılı bir metne dökülecek o genelgeyi çıkaracağız.

BAHÇELİ'NİN 'KILIÇDAROĞLU SORGULANMALI' AÇIKLAMALARINA CEVAP

Doğrudur tabi sorgulanmalı. Kılıçdaroğlu diyor ki Süleyman Şah türbesi neden kaçırıldı? Askeri hastaneleri kapattınız dünyada askeri hastanesi olmayan tek ordu Türk ordusu evet sorgulanmalıyım. Bunu söylüyorum. Suç mu işliyorum bunu sormak suçsa evet suç işliyorum. Siz ne yapıyorsunuz peki? Kılıçdaroğlu beşli çetelerin adamı değildir. Sizler gibi beşli çetenin önünde duran insanlar değildir. Evet sorgulanmalıdır. Beni sorgulamak istiyorsanız yüreğiniz varsa niye televizyonlarda karşıma çıkmıyorsunuz? Hodri meydan

'DERİN YOKSULLUK KAVRAMI ORTAYA ÇIKTI'

Asgari ücret açlık sınırının altında. Türkiye'yi ucuzluk pazarına çevirdiler. Derin yoksulluk diye bir kavram çıktı ortaya. Büyük kentlerin varoşlarında yüz binler var.

İktidara geldiğimizde göreceksiniz bir vatandaşlar rahat nefes alacak; iki, genelde iş dünyası da dahil olmak üzere toplumda rahatlama olacak, otoriter yapı sona erecek. Göreceksiniz Dolar da Euro da makul düzeylere gelecek."

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...