Tgrt Haber

CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan adrese teslim aday tarifi: Altılı masadan biri olmalı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
29 Aralık 2022 17:05 - Güncelleme : 29 Aralık 2022 17:35
CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan adrese teslim aday tarifi: Altılı masadan biri olmalı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin genel merkezinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile gerçekleştirdiği görüşmeyi değerlendirdi ve kırgınlık olmadığını söyledi .Adaylık konusunda da adrese teslim açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayının altılı masadaki liderlerden biri olması gerektiğini söyledi.

Altılı masadan henüz cumburbaşkanı adayının kim olacağına dair sorunun cevabı belirsizliğini korurken masadaki parti liderlerinden gelen açıklamalar her defasında kafaları karıştırmaya yetiyor. En son partisinin genel merkezinde gazetecilerin sorularını cevaplayan CHP​ lideri Kemal Kılıçdaroğlu, hem gümdeme ilişkin hem deİYİ Parti​ Genel Başkanı Meral Akşener ile gerçekleştirdiği görüşmeyi ve adaylık tartışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Akşener ile arasında basına yansıdığı gibi bir kırgınlık olmadığının altını çizen Kılıçdaroğlu, fotoğraflarda suratlarının asık olmadığını ciddi durduklarını söyledi. 

Zaman zaman basına yansıyan masa dağıldı, kavga var, dövüş var, HDP masanın altında gibi habelerin asparagas olduğunu belirten CHP lideri, "Farklı düşünebiliriz ama oturup konuşuyoruz. Altı lider uzlaşıp anlaşacağız. Farklı düşündü diye masa dağıldı olmaz. Bunlar belirli çevrelerin domine ettiği söylemler" dedi.

"ADAY ALTI LİDERDEN BİRİ OLMALI"

Adaylık tartışmalarına değinen Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanı adayı altı liderden birisi olursa, masadaki görüşleri bilen birisi olur. Dolayısıyla belki artısı da olabilir" dedi. 

"İMAMOĞLU VE YAVAŞ GÖREVİNİN BAŞINDA"

CHP lideri, İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş isimlerinin adaylıklarına ilişkin soruya da “Görevlerinin başındalar” cevabını verdi.

Çoklu aday seçeneğinin de altılı masada konuşulmadığını dile getiren Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığını tartışmaya açmayacaklarını, konunun hukukçular tarafından tartışılması gerektiğine işaret etti.

AK Parti'nin başörtüsü teklifine de değinen CHP lideri, "Bu konuyu tüm yönleriyle çalıştık. Önümüzdeki günlerde bu konuyla ilgili açıklama yapacağız" dedi.

SEÇİM TARİHİ TARTIŞMALARI

Seçim tarihinin erkene alınmasıyla ilgili tartışmalar için ise Kılıçdaroğlu, değişen seçim kanunun devreye gireceği 6 Nisan öncesi dışındaki bir tarihi kabul etmeyeceklerinin altını çizdi. Kılıçdaroğlu, altılı masanın 5 Ocak'ta yapacağı toplantıda ekonomiye ilişkin somut önerilerin de ortaya çıkacağını açıkladı. 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Bunlarda hedef sasirtmak ucuk 29 Aralık 2022 17:45

Hedef sasirtmak

Sonraki Haber Yükleniyor...