Tgrt Haber

Kılıçdaroğlu'ndan Akşener'in çıkışı sonrası ilk tepki: Nezaketsiz davranmam

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
28 Ağustos 2023 08:50 - Güncelleme : 28 Ağustos 2023 10:35
Kılıçdaroğlu'ndan Akşener'in çıkışı sonrası ilk tepki: Nezaketsiz davranmam

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Afyonkarahisar'da CHP lideri Kılıçdaroğlu'na ve belediye başkanlarına sert sözlerle yüklendi. Kendi kadrolarıyla  yola devam etme kararı aldıklarını söyleyen İYİ Parti lideri, "Gerektiği yerde yine yeter ki Türkiye kazansın diye fedakârlık yapacağız" diye konuştu. Akşener'in eleştirilerine CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ilk yorum geldi. İşte detaylar... 

İYİ Parti​ lideri Meral Akşener Büyük Taarruz’un yıldönümü sebebiyle Afyonkarahisar'da günlerdir merak edilen konuşmasını gerçekleştirdi. İsim vermeden Kılıçdaroğlu​'na yüklenen Akşener, "Koltuğundan başka hiçbir şeyi düşünmeyenlerle uğraştık, en nihayetinde maalesef seçimlerdeki yenilgiye engel olamadık" diye konuştu. 

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ı Cumhurbaşkanı adayı​ olarak gösteremediği için özür dileyen Akşener, "Bütün araştırmalarda bu iki arkadaşımızın rahatlıkla Cumhurbaşkanı seçileceğini gördük. Samimiyetimden şüphe duyulmasın diye adaylığımdan fedakakarlık ettim. Ben asıl sorunun kendi safımızda olduğunu göremedim. Onların yolunu kapatanlara engel olamadım" dedi. 

"YEREL SEÇİME AYRI AYRI GİRELİM" 

Konuşmasında yerel seçimlere de değinen Akşener; "Her birimiz seçime ayrı ayrı girelim. Kendi kadrolarımızla milletimizin karşısına çıkacağız. Hiçbir ilçe ve beldede iş birliği yapmayacağız" dedi. 

KILIÇDAROĞLU'NDAN İLK TEPKİ 

Cumhuriyet'ten Miyase İlknur'a kouşan Kılıçdaroğlu, Akşener'in bu çıkışı ile ilgili ilk kez konuştu. Akşener'in öne sürdüğü argümanlara cevap vermekten çekinen Kılıçdaroğlu, İYİ Parti liderinin sözlerine ilişkin, "Akşener’in sözlerinin yorumuna dayalı soruları cevaplayıp kendisine nezaketsizlik yapmak istemem" demekle yetindi. 

İşte Kılıçdaroğlu ile yapılan o mülakat: 

Yerel seçimlerde ittifak kapısını tam kapatmasa da tümüyle açtığı da söylenemez. Yerel seçimlerde Akşener’in koyduğu çekinceler üzerinden konuyu ele alırsak geçen seçimde alınan iller yeniden muhalefetin olur mu?

Sayın Akşener’in sözlerinin yorumuna dayalı soruları yanıtlarsam Sayın Akşener’e saygısızlık yapmış olurum, nezaketsizlik yapmış olurum. Sorunuzun diğer bölümü ise 2019 seçimlerindeki başarının tekrarına ilişkin... 

CHP’nin elindeki belediyeleri kazanması ve bunlara yenilenmesi için yeni bir hikâye yazması gerektiği yönünde yorumlar var. Yerel seçimlerin yapılacağı mart ayına kadar CHP yeni bir hikâye yazabilecek mi? 

2024 seçimlerine de aynı yaklaşımla gireceğiz. Bakın, 2019 yerel seçimlerinde büyükşehirden belde belediyesine kadar kazanan neredeyse tüm adaylarımız desteklerini artırmış görünüyor. Yapılan araştırmalar, 2024 seçimlerinde aday olmaları halinde 2019’da aldıkları oydan daha fazla oy alacaklarını gösteriyor. Çünkü çalmadılar, çırpmadılar. Tek bir kuruşun hesabını dahi verdiler, kimseyi ötekileştirmediler. Kentte yaşayan herkese hizmet götürmeye çalıştılar. Sosyal yardımları, bir elin verdiğini diğer elin görmeyeceği şekilde hakkaniyetle dağıttılar. Kentlerindeki yaşamı ucuzlatmak için sosyal belediyeciliğin en değerli örneklerini yaşama geçirdiler.

İşçinin hakkını, teri kurumadan verdiler. Güçleri yettiğince üniversite öğrencilerini aç- açık bırakmadılar. Çiftçisine tohum desteği, yaşlısına bakım desteği vermekten geri durmadılar. Yaşanabilir kentler yarattılar. Ve ortaya büyük bir başarı hikayesi çıktı. Yeni bir hikâyenin gerekliliğinden bahsediliyor. Hikâyenin kendisini yazdık zaten. 2019 seçimlerinde kazanan ve beş yıllık süreyi tamamlayan belediye başkanlarımızın başarıları, hikâyenin kendisidir. CHP’li bir belediye başkanını seçtiği için pişman olan neredeyse tek bir kent, ilçe, belde yok. Bu başarı adaylarımıza oy veren, bizimle ittifak kuran herkesin, her partinin başarısı. 2024 yerel seçimlerinde bu başarıyı çoğaltarak sürdüreceğiz. Bundan şüphe duymuyorum. Balıkesir, Bursa, Manisa, Denizli, Zonguldak başta olmak üzere yeni illeri, büyükşehirleri kazanacağız. 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...