Tgrt Haber

Kılıçdaroğlu'ndan CHP'den istifa eden Battal İlgezdi'ye uyarı telefonu 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
27 Ocak 2024 21:22 - Güncelleme : 27 Ocak 2024 21:26
Kılıçdaroğlu'ndan CHP'den istifa eden Battal İlgezdi'ye uyarı telefonu 

CHP'li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin dün verdiği istifa sonrası CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan uyarı telefonu aldı. 

2019 yılında CHP​'den Ataşehir Belediyesi​ Başkanı seçilen ve Mart ayındaki seçimlerde aday gösterilmeyeceğini öğrenen Battal İlgezdi, dün aldığı kararla CHP'den istifa​ etti.

İlgezdi'nin 7 partinin ortak adayı olarak aday gösterileceği iddia edilirken, "Kılıçdaroğlu’na destek verdiğim için tasfiye ediliyoruz" demişti. 

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan İlgezdi, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin son kurultayında Genel Başkan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu​'nu destekleyenler tek tek partimizden tasviye ediliyor.

CHP'nin her kademesinde gece gündüz görev yapmış 40 yıllık bir partili olarak bu yaşananlar hem beni hem de milyonlarca partilimizi üzmüştür." ifadelerini kullanmıştı.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi: Ekrem İmamoğlu'na değişimi  sordum, 'Ben bilmiyorum' dedi - YouTube

KILIÇDAROĞLU'NDAN UYARI TELEFONU 

Gazeteci Barış Yarkadaş'ın iddiasına göre, Kılıçdaroğlu, İlgezdi’yi arayarak istifa kararının 'yanlış' olduğunu söyledi. 

Kılıçdaroğlu'ndan CHP'den istifa eden Battal İlgezdi'ye uyarı telefonu 

NE YAŞANMIŞTI? 

CHP’nin Ataşehir’de Onursal Adıgüzel’i aday göstermesinin ardından 2019 yılından bu yana CHP'den Ataşehir Belediyesi Başkanılığı görevini yürüten Battal İlgezdi partisinden istifa ettiğini duyurmuştu. 

Açıklamasında, "Kılıçdaroğlu’na destek verdiğim için tasfiye ediliyoruz" diyen İlgezdi'ye parti sözcüsü Deniz Yücel ise Kılıçdaroğlu’na yakınlık veya uzaklığın adaylar belirlenirken bir kriter olmadığını söyleyerek karşılık vermişti.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...